Οι νέες προθεσμίες για την περαίωση

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, περίπου 350.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες προσήλθαν για να υπαχθούν στη ρύθμιση. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, το Δημόσιο είχε εισπράξει 560 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, ενώ είχαν βεβαιωθεί συνολικά 1 δισεκατομμύριο ΕΥΡΩ. Μέχρι πότε, λοιπόν, παρατείνονται οι προθεσμίες;
Το οικονομικό επιτελείο παρέτεινε τη γενική προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου, και συγκεκριμένα έως τις 28 Δεκεμβρίου. Η προθεσμία αυτή αφορά σε όσους έχουν λάβει εκκαθαριστικά σημειώματα, που εκδόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την αποδοχή των εκκαθαριστικών, που εκδίδονται και διορθώνονται από τις Δ.Ο.Υ.
Η προθεσμία για την έκδοση αυτών των εκκαθαριστικών από τις εφορίες είναι η 13η Δεκεμβρίου.
Όσοι θέλουν να υποβάλουν αίτηση επίλυσης των διαφορών σε εκκρεμείς υποθέσεις, έχουν προθεσμία μέχρι τις 17 του Δεκέμβρη.
Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική και για την υποβολή ειδικού σημειώματος δήλωσης λήψης ή έκδοσης πλαστών ή εικονικών στοιχείων, καθώς και για την επίλυση της διαφοράς επί υποθέσεων, όταν η σχετική αίτηση υπεβλήθη μέχρι χθες, 29 Νοεμβρίου.
Όσοι δεν έχουν παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα ή δεν έχει εκδοθεί καν για αυτούς το μαγικό χαρτάκι, αλλά επιθυμούν να πληρώσουν το χαράτσι της περαίωσης, μπορούν να το αιτηθούν σχετικά μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο ρίχνει όλο το βάρος στη νέα περαίωση και στους ελέγχους Φ.Π.Α., καθώς – με εγκύκλιό του – ζητά από τους ελεγκτές των εφοριών να μην εξετάζουν τα στοιχεία μιας επιχείρησης όταν κάνει έναρξη ή μεταβολή εργασιών, παρά μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, και να ασχολούνται αποκλειστικά με τη ρύθμιση και τα έσοδα από το φόρο προστιθέμενης αξίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα