Νέοι πρυτάνεις στα ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης

Νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής και Διευθυντής του Τομέα Υδραυλικής και τεχνικής Περιβάλλοντος, Γιάννης Μυλόπουλος, με ποσοστό περίπου 52%.
Νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκλέχθηκε για την επόμενη τετραετία ο καθηγητής Γιάννης Χατζηδημητρίου με ποσοστό 55,33%.

Νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναδείχθηκε ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής και Διευθυντής του Τομέα Υδραυλικής και τεχνικής Περιβάλλοντος, Γιάννης Μυλόπουλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των πρυτανικών εκλογών.
Ο συνδυασμός του κ. Μυλόπουλου συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 52% έναντι του αντιπάλου του, Ανέστη Φιλιππίδη, καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας, ο συνδυασμός του οποίου συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 48%.
Η νέα διοίκηση θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με αντιπρυτάνεις την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Σοφία Κουίδου – Ανδρέου, την καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής, Δέσπω Λιάλιου και τον καθηγητή του τμήματος Βιολογίας και διευθυντή του Τομέα Οικολογίας, Γιάννη Παντή.
«Σήμερα το πανεπιστήμιο περνά από την φάση της διαχείρισης, στην φάση της μεγάλης αλλαγής. Είναι το πρώτο βήμα για την πραγματική διοικητική, οικονομική και ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση του πανεπιστημίου» δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, μέσα στην επόμενη τετραετία το ΑΠΘ θα εξοικονομήσει χρήματα από την περικοπή των εργολαβιών και την ενεργειακή αυτονομία, από την αξιοποίηση της περιουσίας του πανεπιστημίου και την σύσταση εταιρείας που θα διαχειρίζεται τη λειτουργία των κυλικείων, δίνοντας παράλληλα ευκαιρία σε φοιτητές που έχουν οικονομική ανάγκη, να εργάζονται σε αυτά.
Το ΑΠΘ θα δρομολογήσει εντός του 2010 την κατασκευή των δύο υπόγειων πάρκινγκ από την Αττικό Μετρό, καθώς και μελέτη, σε συνεργασία με τον ΣΑΣΘ, για ένα σύστημα λεωφορειογραμμών εντός του “κάμπους”, που θα εξυπηρετεί την μετακίνηση φοιτητών και πολιτών.
Η νέα πρυτανική αρχή θα υποστηρίξει την αποκέντρωση υποδομών, με την μετεγκατάσταση των σχολών Γεωπονίας και Δασολογίας, αρχικά, και των υπηρεσιών, με αρμοδιότητες που θα παραχωρηθούν από την κεντρική διοίκηση στις σχολές και τα τμήματα.
Οι υπηρεσίες και τα όργανα του ΑΠΘ θα υποχρεούνται να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο τον προγραμματισμό των δαπανών και τον απολογισμό, στην αρχή και στο τέλος κάθε έτους, καθώς και τις ακαδημαϊκές αποφάσεις για τις εξελίξεις των μελών ΔΕΠ.
Το άσυλο θα περιφρουρηθεί τόσο με τη σύσταση ειδικής πανεπιστημιακής ομάδας φύλαξης όσο και με την ολοήμερη λειτουργία του πανεπιστημίου με πολιτιστικές δραστηριότητες, σεμινάρια και επιστημονικές διαλέξεις.

Στο ΠΑΜΑΚ
Νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκλέχθηκε για την επόμενη τετραετία ο καθηγητής Γιάννης Χατζηδημητρίου με ποσοστό 55,33%.
Κατά την εκλογική διαδικασία λειτούργησαν τρία εκλογικά τμήματα για φοιτητές, ένα εκλογικό τμήμα για μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και ένα Διοικητικών στη Θεσσαλονίκη, καθώς και από ένα εκλογικό τμήμα, κοινό για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, στην Έδεσσα και την Νάουσα, αντιστοίχως.
Στις εκλογές έλαβαν μέρος δύο συνδυασμοί. Πρόκεται για το συνδυασμό «Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010-2014», με υποψήφιο Πρύτανη τον κ. Γιάννη Χατζηδημητρίου, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους κ. Χρήστο Κωνσταντάτο, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, κ. Χάρρυ Παπαπανάγο, Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και τον κ. Αχιλλέα Ζαπράνη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής και το συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας» με υποψήφια Πρύτανη την κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους κ. Δημήτρη Καιρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, κ. Λόη Λαμπριανίδη, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και τον κ. Κωνσταντίνο Ταραμπάνη, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Εγγεγραμμένοι: 15.743
Ψήφισαν: 2.027
Έγκυρα: 1.934
Άκυρα: 22
Λευκά: 71
Έλαβαν:
«Πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010-2014»
1.116 ψήφους Ποσοστό: 55,33%
«Δύναμη Δημιουργίας»
818 ψήφους Ποσοστό: 39,77%
Άκυρα Ποσοστό: 1,10%
Λευκά Ποσοστό: 3,80%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα