Μονή ταρίφα στο ταξί για διαδρομές από τους δήμους Θερμαϊκού, Μίκρας, Μηχανιώνας και Επανομής

Μειώνεται το κόμιστρο από διπλή σε μονή ταρίφα, για τις διαδρομές από τους Δήμους Θερμαϊκού, Μίκρας, Μηχανιώνας και Επανομής προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως αποφάσιαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά από παρέμβαση και του νομάρχη Θεσσαλονίκης. Οι ιδιοκτήτες ταξί βλέπουν τον τζίρο τους να κάνει βουτιά και να σημειώνει πτώση 40% φέτος σε σύγκριση με άλλες χρονιές.
Το Δ.Σ. του σωματείου έθεσαν το θέμα στη γενική συνέλευση και η απόφαση ήταν ομόφωνη. Στο εξής, λοιπόν, όποιος πελάτης επιβιβάζεται σε ταξί από τους τέσσερις αυτούς δήμους και έρχεται μέσα στην πόλη, το κόμιστρο θα είναι με μονή ταρίφα.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ταξί, ήταν μια διάκριση που υπήρχε, καθώς για άλλες απομακρυσμένες περιοχές, όπως το Πανόραμα και το Ωραιόκαστρο, όσοι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν ταξί για να κατέβουν στο κέντρο πλήρωναν ανέκαθεν μονή ταρίφα. Πλέον αυτό δεν θα ισχύει για τους πελάτες που ξεκινούν μέσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης προς τους συγκεκριμένους τέσσερις δήμους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν το ταξί βγαίνει από την περιμετρική ζώνη, που είναι περίπου η περιφερειακή οδός, τότε γίνεται χρήση της διπλής ταρίφας.
Για το θέμα, αύριο, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παραστούν και το Σωματείο ιδιοκτητών Ταξί, αλλά και οι Δήμαρχοι Θερμαϊκού, Μίκρας, Μηχανιώνας και Επανομής. Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.
Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά, φέτος, οι ιδιοκτήτες ταξί δεν χρεώνουν επιπλέον ποσό, ως δώρο για την εορταστική περίοδο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα