Μία απ’ τα ίδια!

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η σύγκλιση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Επανομής, καθώς η απερχόμενη δημοτική αρχή και το πλήθος των παρευρισκόμενων περιορίστηκαν στην ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος και σε μισές κουβέντες και υπονοούμενα.
Τις τελευταίες ημέρες είχε προκληθεί ένταση μετά από επιστολή του μέχρι τώρα προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεροβασιλείου, ο οποίος άφηνε αιχμές για ελλιπή ενημέρωση στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Όπως διαφάνηκε όμως χθες κατά τη συνεδρίαση… άνθρακες  ο θησαυρός.

Με έλλειψη διάθεσης για κριτική και αυτοκριτική οι απερχόμενοι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Επανομής αντάλλαξαν γενικόλογες θέσεις και απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι δεν ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων. Παρόλα αυτά, αναδείχθηκε το ζήτημα ως ένα βαθμό και δημιούργησε ερωτήματα που πρέπει   να απαντηθούν.
Παρόντες ήταν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του νέου Δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι πήραν μία πρώτη γεύση από το τι έχουν να αντιμετωπίσουν με την ανάληψη των καθηκόντων τους. Και με τη χθεσινή τυπική συνεδρίαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής στην Επανομή κλείνει ένας κύκλος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το σίγουρο είναι όμως ότι ανοίγει ένας άλλος, που πολλοί ελπίζουν ότι εκτός από τη διαφάνεια, θα συμβάλει και στον ουσιαστικό δημόσιο διάλογο που μέχρι τώρα λείπει από τα δημοτικά δρώμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα