Λύση στο πρόβλημα της συνταγογράφησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ ζητά ο δήμος Θέρμης

Να συνεχίσει τη διάθεση των στελεχών συνταγών για συνταγογράφηση από τους γιατρούς που διαθέτει ήδη το Κ.Α.Π.Η. του δήμου Θέρμης ή την διάθεση γιατρών του Ι.Κ.Α που να μεταβαίνουν σε καθημερινή βάση σε όλα τα παραρτήματα του Κ.Α.Π.Η. ζητούν με επιστολή τους προς τη διοίκηση του Ι.Κ.Α. ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του Κ.Α.Π.Η. Θέρμης Γεώργιος Κοντοπίδης.

Στην επιστολή, που απευθύνεται προς τον διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ 25ης Μαρτίου Κωνσταντίνο Δημητριάδη, επισημαίνουν το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται στους συνταξιούχους του δήμου που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ με την μη χορήγηση στελεχών συνταγών για συνταγογράφηση από τους γιατρούς που διαθέτει ήδη το Κ.Α.Π.Η. του δήμου Θέρμης.
Σημειώνεται ότι το Κ.Α.Π.Η. του δήμου Θέρμης απαριθμεί 2.700 μέλη συνολικά (και στους πέντε οικισμούς του δήμου, Θέρμη -Τριάδι –Νέα Ραιδεστός –Νέο Ρύσιο και Ταγαράδες).
Από τα μέλη αυτά τα 1930 είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από 3 ιδιώτες γιατρούς που απασχολούνται με συμβάσεις έργου στο ΚΑΠΗ και συνταγογραφούν σε στελέχη συνταγών που διατίθενται από την Τοπική Μονάδα Υγείας 25ης Μαρτίου του ΙΚΑ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και η ταλαιπωρία τους όταν χρειάζεται να συνταγογραφήσουν φάρμακα.
Στην επιστολή σημειώνεται ακόμη ότι: «το πιο απομακρυσμένο ΚΑΠΗ απέχει από το πολυιατρείο του ΙΚΑ 20 χιλιόμετρα», ότι «ο γιατρός που απασχολείται επισκέπτεται όλα τα παραρτήματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Κ.Α.Π.Η. προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα μέλη -ασφαλισμένοι», ότι «η παραπάνω απασχόληση απαιτεί τουλάχιστον 4 ώρες ημερησίως» καθώς και ότι «για το 2010 υπάρχουν ήδη ενεργές 3 συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς που λήγουν στο τέλος του έτους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα