Λύση μέχρι και τον Ιούνιο για τη μεταφορά των μαθητών

 Προσωρινή λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και λήγει η σχολική περίοδος, δίνει με έγγραφό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος. Οι συμβάσεις που είχαν λήξει στο τέλος του έτους και δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθούν, παρατείνονται μέχρι και τις 30-6-2011. Όπως αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 1449/11-1-2011 έγγραφο του ΥΠΕΣ…

«…έχουμε τη γνώμη ότι μπορείτε να παρατείνετε τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών του προηγούμενου σχολικού έτους για την περίοδο από 1-1-2011 έως τις 30-6-2011, συνεκτιμώμενου του γεγονότος, αφενός μεν ότι η μεταφορά των μαθητών συνιστά προφανή λόγο δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου δε, ότι δεν είναι εφικτή η διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος μεσούντος του σχολικού έτους. Η παράταση των συμβάσεων θα γίνει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα αφορά αποκλειστικά την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά στο κόστος της παράτασης για το ανωτέρω εξάμηνο, θα καλυφθεί από τους ΚΑΠ της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, στους οποίους εγγράφεται η πίστωση για τη μεταφορά μαθητών».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης ζητά αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος «ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή διαγωνισμών με πραγματικά δεδομένα και όχι με τον ανέφικτο θεωρητικό μαθηματικό τύπο». Με ανακοίνωσή του, επίσης, ζητά «εφαρμογή της απόφασης αυτής σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί υπάρχουν περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Ημαθία όπου το πρόβλημα δεν έχει λυθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα