Κρίσιμη σύσκεψη για τις υποψηφιότητες με Παπανδρέου

Τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει σήμερα ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που θα έχει με τα μέλη της Επιτροπής ανάδειξης των Υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων.
Κατά πληροφορίες οι ανακοινώσεις υποψηφίων δημάρχων, γύρω στους 100 (μετά τους πρώτους 70 που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο) αναμένονται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ενώ για τους υποψηφίους στους μεγάλους δήμους και τους περιφερειάρχες θα ανακοινωθούν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Φυσικό είναι οι αποφάσεις του κυβερνόντος κόμματος να επηρεάσουν και τους δήμους Θερμαϊκού, Θέρμης και Χορτιάτη. Στο μεν δήμο Θέρμης ο Θ. Παπαδόπουλος αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα ακόμα αναμένεται όμως να είναι μέσα στην πρόταση στήριξης του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη.
Στο δήμο Χορτιάτη, κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί το όνομα του κ. Νυφούδη.
Το πρόβλημα για την Επιτροπή ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων βρίσκεται στο δήμο Θερμαϊκού. Εδώ στη σύσκεψη που έγινε πριν 1,5 μήνα με ευθύνη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχαν οι προτεινόμενοι Θ. Μπαλασάς, Κ. Κούτουκας, Γ. Μαυρομάτης, Α. Ματζάρης και Γ. Κίρκος, συμφωνήθηκε να διενεργηθεί δημοσκόπηση ώστε αυτός που θα είχε προβάδισμα να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει αυτή η δημοσκόπηση και η Νομαρχιακή δεν έχει δώσει καμία επίσημη εξήγηση για την αδράνεια.
Εντωμεταξύ μετά από λίγες μέρες από τη σύσκεψη και ενώ οι διαδικασίες έτρεχαν, στις 4 Αυγούστου, ο δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Μαυρομάτης ανακοίνωσε επίσημα στην Ν. Μηχανιώνα, την κάθοδο του στις εκλογές.
Με την κίνηση αυτή ακυρώθηκαν όλες οι διαπραγματευτικές οδοί.
Και έτσι ένας από τους βασικούς προτεινόμενους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κίρκος, «πάγωσε» την δραστηριότητά του και κατά δήλωσή του είπε: « Δεν προτίθεμαι να δημιουργήσω πρόβλημα. Περιμένω τις αποφάσεις του κόμματος….»
Συνεπώς, μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ παραμένει χωρίς πρόταση και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε την Τετάρτη το όνομα του υποψήφιου δημάρχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα