Κλειδί ο Δημαράς στην Αθήνα;

Ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος αναμένεται αργότερα σήμερα το βράδυ να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής, φαίνεται να έχει μεγάλη δυναμική. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜΡΒ για την Real News μπορεί να πάει στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Γ. Σγουρό τον οποίο μάλιστα δείχνει να κερδίζει την δεύτερη Κυριακή.
Τα δημοσκοπικά στοιχεία φέρνουν τρίτο τον Βασίλη Κικίλια, η υποψηφιότητα του οποίου έχει δεχτεί έντονη κριτική και στο εσωτερικό της ΝΔ και είναι φυσικό να προκαλεί προβληματισμούς στην ηγεσία του κόμματος.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προηγείται του Μάρκου Μπόλαρη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης του Γιώργου Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων, ο Γιάννης Μπουτάρης του Κώστα Γκιουλέκα για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά και ο Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο.
Αναλυτικά οι δημοσκοπήσεις:

– Δημοσκόπηση της Κάπα Research, στο Βήμα της Κυριακής.
Με ποσοσστό 7,8% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ σε δημοσκόπησηςτης Κάπα Research, η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 29,1%, η ΝΔ 21,3%, το ΚΚΕ 7,7% και ο ΛΑΟΣ 4,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει ψηλά, στο 28,7%.
Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με την προοπτική της νέας κυβέρνησης: το 46% εκτιμά ότι η χώρα δεν θα αποφύγει την πτώχευση, έναντι 43,2% που εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

– «Marc» για το «Εθνος της Κυριακής»
Στο ερώτημα ποιον υποψήφιο θα ψήφιζαν οι δημότες αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 31% δηλώνει ότι θα ψήφιζε τον σημερινό δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη και το 28,5% τον Γ. Καμίνη. Επίσης το 6,8% προτιμά τον Γ. Σοφιανό του ΚΚΕ, το 4,1% τον υποψήφιο που θα αποφασίσει ο Συνασπισμός, ενώ το 7,4% δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ο κ. Κακλαμάνης αποσπά το 38,9% των ψήφων και ο κ. Καμίνης το 34,5% με ένα 5,1% αναποφάσιστων και το 14,3% να υποστηρίζει ότι δεν θα ψηφίσει.
Οριακή θα είναι η μάχη Γκιουλέκα – Μπουτά ρη για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc. Στον πρώτο γύρο ο Κ. Γκιουλέκας φαίνεται να συγκεντρώνει το 37,3% των ψήφων και ο Γ. Μπουτάρης το 34,5%. Στον δεύτερο γύρο ο Γ. Μπουτάρης φαίνεται να ανεβαίνει σε ποσοστό 42,7% συσπειρώνοντας ευρύτερες δυνάμεις ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας υπολείπεται ελάχιστα με 42,1%.
Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον πρώτο γύρο το 41,4% των ψηφοφόρων θα επέλεγαν τον Π. Ψωμιάδη και μόλις το 17,4% τον Μ. Μπόλαρη. Στον δεύτερο γύρο ο κ. Μπόλαρης καταφέρνει να βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά του συγκεντρώνοντας το 31,9% των ψήφων, αλλά παραμένει σχεδόν είκοσι μονάδες πίσω από τον κ. Ψωμιάδη αφού η αναγνωρισιμότητά του υστερεί εκείνης του νυν νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα