Κι επισήμως υποψήφιος για τη Βόλβη ο Γαλαμάτης

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει, την υποψηφιότητά του, για το δήμο Βόλβης (νυν δήμοι Καλινδοίων, Απολλωνίας, Μαδύτου, Ρεντίνας, Αρέθουσας και Αγίου Γεωργίου με συνολικό πληθυσμό 25.709 κατοίκων), ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι  ο πρώην βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, με τη Νέα Δημοκρατία, κτηνίατρος Δ. Γαλαμάτης. Ο Γαλαμάτης ήταν ,όταν εξελέγη το 2004, ο νεώτερος βουλευτής.

Όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γαλαμάτης “υπάρχει σχέδιο για την ανάπτυξη της Βόλβης”. Ειδικά για την περιοχή ανέλυσε τις πολλές δυνατότητες που έχει, από την καλλιέργεια βοτάνων, τον αγροτουρισμό και την κτηνοτροφία, ως τον ιαματικό τουρισμό και την ανάπτυξη μέσω προγραμμάτων LEADER, OΠΑΑΧ και ΕΣΠΑ.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους δημοσιογράφους, ο κ. Γαλαμάτης τόνισε ότι απαντά θετικά στο κάλεσμα που «απευθύνουν» οι προκλήσεις των καιρών, για μια συγκροτημένη προσπάθεια ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες, για μια νέα αρχή. Μίλησε για την ανάγκη μετατροπής των δήμων σε ισχυρούς μοχλούς ανάπτυξης, με γνώμονα την παροχή σύγχρονων και λειτουργικών υπηρεσιών στους δημότες.
Σημείωσε ότι ο δήμος Βόλβης, διαθέτει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, αρκεί να αξιοποιηθούν όχι αποσπασματικά, αλλά με σχέδιο και στρατηγική, από ανθρώπους με μόρφωση, γνώσεις, εξειδίκευση και ανιδιοτέλεια για τον τόπο τους. Και πρόσθεσε, ότι τα προβλήματα όλοι τα γνωρίζουν, το ζήτημα όμως είναι αν ορισμένοι που είχαν την ευθύνη και την εντολή, κατάφεραν να τα επιλύσουν ή έστω προσπάθησαν να τα εξαλείψουν. «Ο δήμος Βόλβης», επισήμανε, «μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα με πολιτικές εναλλακτικών και αλληλοϋποστηριζόμενων μορφών τουρισμού (ιαματικός, θρησκευτικός, αγροτουρισμός κλπ)». Μάλιστα, πρόσφερε στους δημοσιογράφους ρίγανη από την περιοχή της Μαυρούδας (του δήμου Αρέθουσας), για την οποία δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για εξαγώγιμο προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς όμως την αντίστοιχη προβολή.
Ο κ. Γαλαμάτης, σχολίασε ακόμα, ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του στα κοινά, δε δίστασε να συγκρουστεί με το στρεβλό μοντέλο της Μεταπολίτευσης, που απαξίωσε την πολιτική στα ματιά των Ελλήνων. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνουν τη δυνατότητα να ανοίξει νέα σελίδα στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του δήμου Βόλβης να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια. Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Και όσοι αγαπάμε ανιδιοτελώς την πατρίδα μας, οφείλουμε να μπούμε μπροστά και να προσφέρουμε, ώστε να «φυτέψουμε» και πάλι την ελπίδα στους συμπολίτες μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα