Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή….

Ένας δήμαρχος που τους θερινούς μήνες βρίσκεται επί δέκα ώρες την ημέρα στο τιμόνι του μοναδικού λεωφορείου του νησιού, προκειμένου να μεταφέρει τους επισκέπτες και το χειμώνα κάνει κάπου-κάπου και τον οδηγό απορριμματοφόρου!
Ένας αντιδήμαρχος που εργάζεται ως εργάτης στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου του νησιού και όχι μόνο! Μία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που εκτελεί χρέη γραμματέα του δήμου! Και ένα δημοτικό συμβούλιο που μαζί με τους κατοίκους αναλαμβάνει χρέη εργάτη καθαριότητας προκειμένου να μην γεμίσει σκουπίδια το νησί!
Αυτή είναι εικόνα του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Γαύδου  που έχει μόλις έναν υπάλληλο (απασχολείται στο ΚΕΠ) και λειτουργεί λόγω της καλής θέλησης των αιρετών του νησιού: «Εμείς αγαπάμε τον τόπο μας και κάνουμε ότι μπορούμε», λέει ο δήμαρχος του νησιού Στρατής Λαμπάκης που για καλή τύχη του νησιού έχει επαγγελματικό δίπλωμα αυτοκινήτου. «Περιμέναμε έναν οδηγό για το λεωφορείο αλλά τα ΚΤΕΛ δεν μας τον έστειλαν. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τους επισκέπτες – έρχονται 60 με 80 άτομα την ημέρα- χωρίς μεταφορικό μέσο και έτσι ανέλαβα καθήκοντα οδηγού», προσθέτει.
Και οδηγός απορριμματοφόρου…
Ποιο είναι το ωράριο του: «Εννέα με δώδεκα το πρωί είμαι στο δήμο. Και δώδεκα με δέκα στο λεωφορείο», λέει ο ίδιος. «Αν είναι κάτι επείγον βρίσκω κάποιο κενό προκειμένου να πάω στο δήμο για να λύσω το πρόβλημα», προσθέτει. Μάλιστα, όπως λέει καθώς και ο οδηγός του απορριμματοφόρου είναι με σύμβαση δύο μηνών πριν μέχρι τον Ιούνιο εκτελούσε συχνά πυκνά και χρέη οδηγού απορριμματοφόρου, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί να το κάνει ξανά σε περίπτωση που είτε δεν ανανεωθεί η σύμβαση είτε δεν γίνει νέα πρόσληψη. Άλλωστε, όπως τονίζει, «παρότι δεν μας μείωσαν τα κονδύλια δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις με αποτέλεσμα ο δήμος να μην μπορεί να λειτουργήσει».
Είναι χαρακτηριστικό ότι την καθαριότητα του νησιού έχουν αναλάβει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μαζί με τους κατοίκους. Μάλιστα, για το λόγο αυτό προτίθεται, όπως λέει, να παραχωρήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων το νησιού σε ιδιώτη.
Την ίδια… τύχη με το δήμαρχο έχει και ο αντιδήμαρχος του νησιού Μαθιός Τζανιδάκης, ο οποίος στην ουσία εκτελεί χρέη εργάτη στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου του νησιού και όχι μόνο. Αλλά και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελένη Δαμοράκη ελλείψει υπαλλήλου, έχει αναλάβει τη γραμματειακή υποστήριξη του δήμου: «Το κάνω εθελοντικά προκειμένου να λειτουργεί στοιχειωδώς ο δήμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαμε κλείσει», λέει χαρακτηριστικά .

Μήπως κάποιοι (εδώ στα μέρη μας) είναι καιρός να αφήσουν στην άκρη της δηλώσεις και τις ατελείωτες προτάσεις και να κάνουν καμιά ουσιαστική δουλειά;

Πηγή: aftodioikisi
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα