Καλοκαιρινές εκδηλώσεις πολιτισμού στη Θέρμη

Με την 8η χορωδιακή συνάντηση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει για το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Θέρμης στην κεντρική πλατεία της Θέρμης .Συναυλίες , χορευτικά σύνολα , παιδικές παραστάσεις, σε συνδυασμό με τον θερινό κινηματογράφο Σινε Θερμαις θα γεμίσουν με χρώματα και μελωδίες τη Θέρμη.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών του Δήμου Θέρμης είναι η ανάδειξη της ποιοτικής ψυχαγωγίας και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα της Θέρμης.
Ακολούθησε στις 13 Ιουνίου μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία «Παραμάνα», από το κέντρο πολιτισμού Νέου Ρυσίου Συμμετείχε η μικτή χορωδία Κ.Π. Νέου Ρυσίου «Ελεύθεροι εκφραστές» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Μπερμπέρη με ένα αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι.
Επίσης το τμήμα σύγχρονης φωνητικής έκφρασης του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και τη Τετάρτη 16 Ιουνίου παρουσίασε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του κινηματογράφου, ενώ αμέσως μετά προβλήθηκε η ταινία του Tim Burton «Η Αλικη στη χώρα των θαυμάτων». Ακολούθησαν τραγούδια, ντουέτα και άλλα από τις ταινίες της «Disney» με τους σπουδαστές του τμήματος Σύγχρονης Φωνητικής Έκφρασης. (καθηγήτρια Θάλεια Μαυρίδου)

Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής
Η θερινή ισημερία, δηλαδή η 21η Ιουνίου, σηματοδότησε την έλευση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Της Μουσικής η οποία εορτάζεται και στη χώρα μας. Η φετινή διοργάνωση μάλιστα ήταν και επετειακή καθώς ο θεσμός συμπλήρωσε δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα. Ο δήμος Θέρμης στο πλαίσιο της γιορτής παρουσίασε 3 μουσικά σύνολα από τη Φιλανδία, την Κυριακή 20 Ιούνιου στην κεντρική πλατεία της Θέρμης: το συγκρότημα παραδοσιακής λαϊκής μουσικής από τη Νάστολα της Φιλανδίας, «Riemukupla», το συγκρότημα “Pikkupelimannit” (Οι Μικροί Οργανοπαίκτες) και το συγκρότημα παραδοσιακής λαϊκής μουσικής “GINES” που έπαιξε φινλανδική, ιρλανδέζικη και αμερικάνικη παραδοσιακή λαϊκή μουσική.
Την Παρασκευή 25 Ιουνίου έπαιξαν κλασικό rock n roll οι Θεσσαλονικείς FREE SOUL στην κεντρική πλατεία της Θέρμης.

«Εαρινά 2010» στο γήπεδο Ταγαράδων
Τα «ΕΑΡΙΝΑ» είναι η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων και πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά. Το φεστιβάλ έχει στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και των ανθρώπων του στους Ταγαραδες.
Την Παρασκευή 18 ΙΟΥΝΙΟΥ το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του Κ.Π. Ταγαράδων (Παιδικό – τμήμα παραδοσιακών χορών), βράβευση ιδρυτικών μελών Μορφωτικού Συλλόγου Ταγαράδων και παραδοσιακό γλέντι με τον μουσικό παράδοσης Θύμιο Γκογκίδη.
Το Σάββατο 19 Ιουνίου είχαμε δραστηριότητες των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής Ταγαράδων, μπαλέτο και μοντέρνο χορό από τμήματα Κ.Π. Ταγαράδων, κιθάρα, το συγκρότημα παραδοσιακής λαϊκής μουσικής από τη Φιλανδία, «Riemukupla» και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα ««ΣΥΝΩΔΗΠΟΡΟΙ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα