Και ολοήμερα νοσοκομεία

Πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη 1/12 για 25 ολοήµερα νοσοκοµεία,τα οποία θα λειοτουργούν µετά τις δύο το µεσηµέρι και ώς τις 10 το βράδυ.
Η ολοήμερη λειτουργία από τη μια θα διευκολύνει τους πολίτες να κάνουν…εξετάσεις αλλά και επεμβάσεις αν χρειαστεί καθώς θα έχουν περισσότερες ώρες στη διάθεσή τους, και από την άλλη το κράτος θα βάλει στα ταμεία του έως και 100 εκ ευρώ ετησίως, εισπράττοντας χρήματα για εξετάσεις που τώρα πηγαίνουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Στα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι να δουλεύουν σε ολοήµερη βάση οι περίπου 100 αξονικοί τοµογράφοι, οι 20 µαγνητικοί και οι δηµόσιες γ-καµέρες (διαγνωστικές εξετάσεις πυρηνικής ιατρικής.
Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται πως θα επιβαρύνεται το Ταµείο του ασθενούς για την ιατρική επίσκεψη αλλά και για τις διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεµβατικές πράξεις που πραγµατοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου. Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Τα 25 νοσοκοµεία είναι: «Αγία Σοφία»,«Αγλαΐα Κυριακού», «Ευαγγελισµός», ΚΑΤ, «Αγιος Σάββας», «Γ.Γεννηµατάς» Αθήνας, «Ερυθρός», Κρατικό Νίκαιας, «Τζάνειο», «Αττικόν», «Μεταξά», «Θριάσιο», «Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου», ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, «Θεαγένειο», Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, τα πανεπιστηµιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου και Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα