Καθαρισμός στο Ποταμό από το Amstel Eco Bar

Περίπου 110 σακούλες με πλαστικά, χάρτινα και γυάλινα σκουπίδια, καθώς και 10 με αποτσίγαρα, συγκεντρώθηκαν – μέχρι στιγμής – φέτος από ελληνικές παραλίες, στο πλαίσιο της λειτουργίας του πρωτότυπου οικολογικού “θαλασσινού” μπαρ της Amstel και της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (“Amstel Eco Bar”), που το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Tο Σάββατο 18 Ιουλίου το Amstel Eco Bar θα “στηθεί” στην παραλία της Επανομής (στον Ποταμό) και την Κυριακή 18 του μηνός στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Λουόμενοι θα κληθούν να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια από τις ακτές, να παίξουν παιχνίδια περιβαλλοντικών γνώσεων και να κερδίσουν δώρα. Στα δύο χρόνια της λειτουργίας του, το Amstel Eco Bar, που δημιουργήθηκε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, συνεργάστηκε με 22.100 λουόμενους σε 13 παραλίες, με στόχο την ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών για τη διατήρηση καθαρών ακτών, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση κάποιων υλικών.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 με εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών από τους εργαζόμενους της εταιρίας, με τη στήριξη της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα