Καθαρά και Ξάστερα

Η επικαιρότητα είναι καταιγιστική. Τι να πρωτοπιάσει κάνεις, τι να πρωτοσχολιάσει… Προ ολίγων ημερών, η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνα Μαντέλη, παραδοσιακά «γαλάζια» στις πολιτικές της πεποιθήσεις, όπως μαθαίνουμε, και κατηγορούμενη για την υπόθεση του Βατοπεδίου, προκάλεσε απανωτά εγκεφαλικά.


Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια κάνει λόγο για παρεμβάσεις πρώην υπουργών, καθώς και του τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γ.Αγγέλου, για την ανταλλαγή εκτάσεων με τη Μονή Βατοπεδίου.
Η κα Μαντέλη αναφέρεται συγκεκριμένα στους τότε υπουργούς Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλο, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Μπασιάκο, και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ.Κοντό, καθώς και στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου». Αναφέρει επίσης, ότι ο μοναχός Αρσένιος της μονής Βατοπεδίου την είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2003 για να την ενημερώσει περί των διεκδικήσεων της μονής σε παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας και ότι εκείνη η επίσκεψη, είχε γίνει κατόπιν προσωπικού τηλεφωνήματος του τότε υπουργού Γεωργίας, που της είχε αναφέρει ότι «θα την επισκεφθεί ο μοναχός για ένα θέμα».
Η κα Σταματίνα Μαντέλη, η οποία κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απιστία σε βάρος του δημοσίου, απλή συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση και για υπεξαγωγή εγγράφων, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί εντονότατες πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα, για να ολοκληρωθεί σύντομα όλη η διαδικασία των ανταλλαγών.
Λίγες ώρες αργότερα, η Ρηγίλλης απάντησε και έκανε λόγο για κυβερνητικό σχέδιο ενοχοποίησης της ΝΔ και με λίγα λόγια χαρακτήρισε την κ. Μαντέλη… ψεύτρα. Εδώ που τα λέμε, τι να κάνουν κι αυτοί οι άνθρωποι στη Ρηγίλλης, κάτι έπρεπε να πουν…
Το θέμα, όμως, είναι πως ό,τι και να ισχυρισθούν οι εμπλεκόμενοι και κατ’ επέκταση όλοι όσοι βρέθηκαν σε κυβερνητικά πόστα, πολύ απλά δεν θα γίνει πιστευτό από την κοινωνία. Και δεν έχουν καταλάβει ακόμη πως είναι «τελειωμένοι»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα