Κάτω τα χέρια…από τα δικά μας παιδιά!

Είναι να αηδιάζεις με τις καταγγελίες που έρχονται κατά καιρούς στα φώτα της δημοσιότητας, τα ρουσφέτια και τα πάρτι των βολεμένων της εκάστοτε εξουσίας.
Πώς είναι δυνατόν να αισθάνεσαι ότι ζεις σε κράτος δικαίου όταν με ένα τέτοιο ασφαλιστικό, με συνεχείς αυξήσεις στο ΦΠΑ, με μικροεπιχειρήσεις που κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και οι αποκαλύψεις για τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ.

Για όσους δεν τη γνωρίζουν, πρόκειται για μια αγροτική οργάνωση όπου προσελήφθησαν γυμναστές, γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι, ένας μακιγιέρ, δασοπόνοι, απόφοιτοι σχολών τουριστικών επαγγελμάτων, τελειόφοιτοι λυκείου, δεκάδες φοιτητές και ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα.
Μέσα σε δύο ημέρες προσελήφθησαν 270 ,άσχετοι με το αντικείμενο, άνθρωποι απλώς γιατί είχαν κάποια συγγενική σχέση με πολιτικά πρόσωπα, στερώντας έτσι τις θέσεις από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και περίμεναν μια αξιοπρεπή δουλειά στον αγροτικό φορέα.
Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, έκανε δήλωση γι’ αυτό το θέμα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για απολύσεις στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ:

«Είναι πολιτικά ανήθικο ένα κόμμα που έρχεται στην κυβέρνηση να απολύει όσους εργάστηκαν στα χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης. Μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε εμφυλιοπολεμικές λογικές διχασμού του λαού.
Όταν οι γνωμοδοτήσεις των καθηγητών Νομικής αλλά και η επιτροπή που συνέστησε η αρμόδια υπουργός Κ. Μπατζελή δεν διαπίστωσαν καμία παρανομία, όταν η μονιμοποίηση των 269 υπαλλήλων έγινε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, είναι αδιανόητο να επικρατούν οι παγκαλικές συκοφαντίες που δεν πλήττουν την αντίπαλη πολιτική παράταξη αλλά τα παιδιά του κόσμου.
Αλλά προσωπικά δεν εκπλήσσομαι. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, διώκοντας αδίστακτα χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου, μόνο και μόνο επειδή βρήκαν δουλειά επί Νέας Δημοκρατίας.
Όπου υπάρχει αποδεδειγμένη παρανομία να επιβληθούν κυρώσεις, όμως για τους υπόλοιπους της ΑΓΡΟΓΗ να ισχύσει ό,τι ισχύει για όλους τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου που οι φορείς καταργούνται.
Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας, πολίτες και πολιτικοί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε ρεβανσιστικές συμπεριφορές. Στην πρωτοφανή οικονομική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα, για την οποία σαφώς ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ωστόσο τα «θεμέλια» έβαλε το ΠΑΣΟΚ στις περιόδους που κυβέρνησε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι αν θέλουμε να βγούμε από το τούνελ του ΔΝΤ».
Τα σχόλια περριτεύουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα