Θα αφησουμε τον Νεο Δήμο Θερμαικου σε χρεωκοπία η θα αλαξουμε την πορεια του?

Από τον συνδυασμό “Νέα Αυτοδιοίκηση”

“Οι εν ενεργεια δημαρχοι της περιοχης μας Επανομη-Περαια- Μηχανιωνα συνεχίζουν να διοργανώνουν με χρήματα των δημοτών προπαγανδιστικές φιέστες ενός εικονικού έργου . Όμως η πραγματικότητα δεν αμφισβητείται στον νέο δήμο Θερμαικου και είναι χρεωκοπία χωρίς έργο.

Το ταμειακό έλλειμμα του νεου Δήμου θα ξεπέρασει αρκετα εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, των μεγάλων δανειακών χρεών και της αδιαφάνειας της οικονομική διαχείρισης. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών, καμιά μελέτη οικονομίας κλίμακας ή αναζήτησης νέων πηγών εσόδων και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.
Στηρίχθηκαν κυρίως στους δημοτικούς φόρους και στα τέλη. Λειτούργησαν με δάνεια που επιβαρύνουν δυσανάλογα τους δημότες και υποθηκεύουν το μέλλον της περιοχης μας. Δάνεια που λήφθηκαν πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και ψήφο των δημοτικών παρατάξεων που σημερα ζητουν την ψηφο σας. Σήμερα τα δάνεια του νεου Δήμου Θερμαικου μονο στις Τραπεζες θα ανέρχονται σε 8.638.954. ευρώ.
Σε σχέση με το 2010, τα έσοδα του 2011 θα είναι μειωμένα πάνω από 40% ως αποτέλεσμα της μείωσης της τακτικής επιχορήγησης από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας και των απαιτήσεων Ε.Ε./ΔΝΤ. Η οικονομική πορεία του νεου δήμου απειλείται πλέον σοβαρά, ακόμα και με αδυναμία ανταπόκρισης στα λειτουργικά έξοδα, όπως η μισθοδοσία.
Η οικονομική δυσπραγία, σε συνδυασμό με τις απολύσεις των εργαζομένων με σύμβαση έργου, οδηγούν σε πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του νεου Δήμου. Παιδικοί σταθμοί, ΚΕΠ,ΚΑΠΗ, αθλητικές εγκαταστάσεις θα υπολειτουργήσουν λόγω της έλλειψης προσωπικού και πόρων.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η νεα δημοτική αρχή δεν πρεπει να προσανατολίζεται στη λήψη νέου δανείου. Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ επιμένει ότι η λύση των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου δεν βρίσκεται σε ένα νέο δάνειο εξυπηρέτησης των λειτουργικών εξόδων, που θα μεγεθύνει τα οικονομικά αδιέξοδα του Δήμου. Αντίθετα, υποστηρίζουμε ότι σήμερα, με δεδομένη τη νέα κατάσταση που σηματοδοτεί η είσοδος ΔΝΤ, χρειάζονται έκτακτα μέτρα με σαφή κοινωνική κατεύθυνση υπέρ των ασθενέστερων. Είναι ανάγκη να εφαρμοστούν πολιτικές από τον δήμο στην κατεύθυνση αναδιανομής των πόρων του δήμου, προστασίας της κοινωνικής συνοχής προς όφελος της περιοχης μας και των κατοίκων της.
Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ θα καταθέσει στους δημοτες του Δημου Θερμαικου ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων σ’ αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε τους πολίτες σε ενεργή συμμετοχή και δράση για να μην υποβαθμιστεί άλλο η ζωή στην περιοχη μας. Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουμε τη δική τους κρίση σε κρίση της περιοχης μας και των κατοίκων της.Στις 7 Νοεμβριου 2010 γκρεμιζουμε
το χρεωκοπημενο συστημα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα