Θέατρο του παραλόγου ή θέατρο σκιών;

του Σπύρου Κουζινόπουλου,
δημοσιογράφου-συγγραφέα,
τ.Γενικού Διευθυντή του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Για «θέατρο του παραλόγου», μίλησε ο απερχόμενος δήμαρχος Μηχανιώνας, Γιάννης Μαυρομάτης, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, στην Περαία, το βράδυ της Κυριακής. Πράγματι, έτσι είναι και για πρώτη φορά συμφωνούμε απόλυτα μαζί του.

Καθώς έκπληκτοι οι κάτοικοι του Θερμαϊκού, της Μηχανιώνας και της Επανομής, παρακολουθούν αυτή την παράσταση για δύο ρόλους μεταξύ των κ. Μαυρομάτη και Αλεξανδρή. Οι οποίοι, εδώ και ένα περίπου μήνα, επιδίδονται σε μία ιδιότυπη «Ολυμπιάδα της διαβολής», εκτοξεύοντας κατηγορίες ο ένας κατά του άλλου και σηκώνοντας άνευ λόγου και αιτίας τους τόνους. Με συνέπεια, να δηλητηριάζουν το ήρεμο πολιτικό κλίμα σ΄ αυτή την προεκλογική εκστρατεία.
Μεταβαίνει το λοιπόν ο απερχόμενος δήμαρχος Θερμαϊκού στη Μηχανιώνα, κατηγορίες κατά του δημάρχου Μηχανιώνας. «Ο τέτοιος, ο έτσι, ο άχρηστος, ο ανίκανος» και κάθε είδους κοσμητικά επίθετα για να μειώσει τον κ. Μαυρομάτη. Πηγαίνει ο Μαυρομάτης στην Περαία, οι ίδιες ακριβώς κατηγορίες και το ίδιο … «στόλισμα» κατά του κ. Αλεξανδρή. Και το ωραίο στην όλη υπόθεση, είναι ότι τα βέλη που βγάζουν από τη φαρέτρα τους ο ένας εναντίον του άλλου, αναφέρονται κατά κύριο και αποκλειστικό λόγο στα οικονομικά του ενός ή του άλλου δήμου. Εκεί δηλαδή όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τα έχουν κάνει και οι δύο… ΜΟΥΣΚΕΜΑ, αποδεικνύοντας πόσο είναι ανίκανοι να διοικήσουν. Τα νούμερα είναι γνωστά και συντριπτικά:
-Χρέη ύψους 5,5 εκατ. ευρώ αφήνει στο Δήμο Θερμαϊκού ο Γιάννης Αλεξανδρής, και εννοούμε μόνο τα φανερά χρέη προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χώρια τα άλλα, τα «κρυφά», χώρια και η ανύπαρκτη επί μία τετραετία διοίκησή του, με έργα μόνο μακέτες και πολυέξοδες μελέτες.
-Χρέη που φτάνουν τα 8 και πλέον εκατ. ευρώ από τον Γιάννη Μαυρομάτη στο Δήμο Μηχανιώνας, όπου κι εδώ είναι άγνωστα και τα δικά του «κρυφά» χρέη. Πέρα από τις άλλες γνωστές ιστορίες κακοδιοίκησης και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, για τις οποίες ακόμη περιμένουν οι Μηχανιώτες μία συγνώμη.
ΚΟΥΙΖ: σε ποιόν από τους δύο απερχόμενους δημάρχους ανήκει η ακόλουθη φράση;
-««Πού είναι αυτά τα χρήματα, λοιπόν; Πού ξοδεύτηκαν ή που ξοδεύονται, κύριοι; Θα μας το πείτε τώρα ή μετά τις εκλογές; Και ο πιο αδαής στα οικονομικά καταλαβαίνει ότι ο δήμος οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο σε χρεοκοπία, ώστε σε λίγο καιρό να μην μπορεί να πληρώνει τους μισθούς των ίδιων των υπαλλήλων του».
Εάν επιλέξατε αποκλειστικά μόνο Μαυρομάτη ή Αλεξανδρή, κάνατε λάθος, πέσατε έξω. Καθώς πανομοιότυπα, την είπαν και οι δύο: Την ακούσαμε το βράδυ της Κυριακής από τον κ. Γιάννη Αλεξανδρή στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη Μηχανιώνα, τη διαβάζουμε φαρδιά-πλατιά και σε δελτίο του κ. Γιάννη Μαυρομάτη για την ομιλία του το βράδυ της Κυριακής στο εκλογικό του κέντρο της Περαίας.
Αληθινά έχουμε μπερδευτεί: Ρε μπας και ο Αλεξανδρής αντιγράφει τον Μαυρομάτη και τανάπαλιν; Ρε μπας και στο πλαίσιο του θεάτρου παραλόγου για το οποίο μιλάνε, ο δήμαρχος Θερμαϊκού παριστάνει το δήμαρχο Μηχανιώνας και το αντίστροφο; Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι και οι δυο τους άριστοι ηθοποιοί στο Θέατρο Σκιών που έστησαν. Καθώς πέτυχαν σε αυτή την προεκλογική περίοδο, αντί οι δημότες του Θερμαϊκού, της Μηχανιώνας και της Επανομής, να συζητάνε για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου τους, για το υπέρογκο χρέος-βρόγχο που αφήνουν αυτοί οι δύο υποψήφιοι, για το σκοτεινό μέλλον που διαγράφεται στον ορίζοντα, να ασχολούνται με τις κοκορομαχίες των κ. Μαυρομάτη και Αλεξανδρή. Γιαυτό και οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα τους στείλουν και τους δύο στα σπίτια τους. Μπούχτισαν πια. Έλεος….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα