Η Μίκρα η μόνη που εξαιρείται από το ρυθμιστικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης ομβρίων

Τις περισσότερες περιοχές του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, με εξαίρεση τη Μίκρα, καλύπτει σήμερα το γενικό ρυθμιστικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης ομβρίων Ν.Θεσσαλονίκης! Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, για τη Μίκρα επιβάλλεται να γίνει άμεσα μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας. 

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια  εκδήλωσης για την  αντιπλημμυρική προστασία που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ). Στην ημερίδα τονίστηκε ότι στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης υφίσταται σοβαρός κίνδυνος πλημμυρών, ενώ σημαντικές  είναι και οι καθυστερήσεις που εξακολουθούν να διαπιστώνονται  στην υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, επτά χρόνια μετά την έναρξη του σχετικού master plan.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι καθυστερήσεις υφίστανται είτε λόγω έλλειψης ώριμων μελετών είτε εξαιτίας μη χρηματοδότησης έργων, τη στιγμή που τα γνωστά ρέματα έχουν διευθετηθεί με ακατάλληλο τρόπο, ενώ και οι ανοιχτές κοίτες έχουν είτε μπαζωθεί και επιχωματωθεί είτε μετατραπεί σε «γειτονιές» αυθαιρέτων. 
Την ανάγκη να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Θεσσαλονίκης και διαχείρισης ομβρίων «εδώ και τώρα» επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, επισημαίνοντας ότι παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες, ελάχιστα έχουν γίνει για τη θωράκιση της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα