Η επιλογή Περιφερειάρχη

Άρθρο του Ποινικολόγου Χρήστου Αλβανού
 
 Χρόνια τώρα, ως Συνταγματολόγος- Ποινικολόγος,  ασχολούμαι εκτός των δικαστικών υποθέσεων και με τα Συντάγματα διακυβέρνησης  και την πολιτική ιστορία των ελεύθερων χωρών Ευρώπης και Αμερικής. Μελετώντας προσεκτικά τα συντάγματα των χωρών και λαμβάνοντας   υπόψη  α]τον τρόπο διοίκησης κάθε κράτους,
β] την επιλογή αντιπροσώπων του λαού με  ψήφο και γ]τα στοιχεία που χαρίζουν ευνομία σε κάθε λαό , όταν ελεύθερα εκλέγει τον  γερουσιαστή, τον βουλευτή, τον κυβερνήτη, τον δήμαρχο και τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης  για να διοικήσει  για 4  ή 5 χρόνια, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι :  Κανένα Σύνταγμα δεν είναι τέλειο, το καθένα αλλού υπερτερεί και αλλού θέλει βελτίωση , ύστερα δε από συγκρίσεις που έκανα μεταξύ πολλών Συνταγμάτων , κατέληξα ότι το Αμερικανικό και το Αγγλικό , έχουν τις λιγότερες ατέλειες.
Το κυριότερο συμπέρασμα όμως ήταν ότι,  όταν  οι ψηφοφόροι επέλεγαν κυβερνήτες, βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες και άλλους εκπροσώπους , άτομα  με μόρφωση, προσωπικότητα, ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα , η χώρα τους ευημερούσε, η πρόοδος και η ανάπτυξη είχαν σαν αποτέλεσμα την εξύψωση του λαού.  Όταν εξέλεγαν άτομα εγνωσμένου κύρους, ήθους και καταλληλότητας, όλα πήγαιναν  κατ΄ ευχήν. Όταν άρχισαν, να ψηφίζουν αντιπροσώπους, με μόνη  την κομματική ταυτότητα σαν προσόν , αμόρφωτους , ιδιοτελείς , ανήθικους και ακατάλληλους για την διοίκηση τα κράτη και οι κοινωνίες  κατέρρευσαν . Χάθηκαν αυτοκρατορίες, βασίλεια και πολιτείες από ανάξιους εκπροσώπους του λαού ιδιαίτερα όταν οι ψηφοφόροι αναδείκνυαν, τα ίδια και τα ίδια πάντα πρόσωπα, χωρίς  προσόντα που ανήλθαν στα δημόσια  αξιώματα , με δημαγωγία, υποκρισίες και θεατρινισμούς.
            Άτομα που παραπλανώντας τον λαό εμφανίζονταν ως εκλεκτοί του λαού κατακτώντας την εξουσία. Κενόδοξα και αλαζονικά,  που δεν είχαν τίποτε νέο  να προτείνουν, παρά μόνον  έπαρση και ύβρεις για κάθε πολίτη που ήθελε και αυτός να διεκδικήσει πολιτικό αξίωμα.
Αρνητικά τέτοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν έντονα τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα όπου συχνά αμόρφωτοι που περιφέρονται στα κανάλια και στις  δεξιώσεις  σαν αφέντες και ειδήμονες της πολιτικής παριστάνουν  τους σπουδαίους με «πείρα από την ζωή και το πεζοδρόμιο», όπως συνήθως διακηρύσσουν και διοικούν με ημιμάθεια γραφικοί  τύποι που εξελίσσονται σε Ναπολέοντες με την ψήφο του Λαού.
Ειδικά για τον θεσμό της Περιφέρειας πρέπει να επισημανθεί ότι  πρόκειται για μία νέα πλέον  διακυβέρνηση της χώρας , διαιρουμένης σε αυτοδιοικούμενες περιοχές , κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα , με αυξημένες αρμοδιότητες και τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων .  Το αξίωμα του Περιφερειάρχη αποτελεί  θέση  και καρέκλα κλειδί,   που πρέπει να καταλάβει άτομο με πολλά προσόντα . Να έχει μόρφωση για να διοικήσει, σθένος , σοφία και ικανότητα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της εποχής να βοηθάει με τις γνώσεις του  στην ανάπτυξη , στην δημιουργία ευκαιριών και  στόχων για νέους και παιδιά, προκειμένου να μην εγκαταλείψουν την χώρα μας σαν μετανάστες σε άλλες πατρίδες. Να συλλαμβάνει προβλήματα και να δίδει λύσεις με γνώμονα την  ευημερία του λαού μας. Να πιστεύει στην οικογένεια , στην θρησκεία και στο αύριο. Να τιμάει  τους άριστους  αλλά και να προσπαθεί να βοηθήσει τους μη προνομιούχους στην ζωή.  Να έχει ήθος και ειλικρίνεια.
Στις εκλογές  που γίνονται  για την ανάδειξη περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία ο Μάρκος Μπόλαρης διαθέτει τα προσόντα προκειμένου να προχωρήσει, στους δύσκολους καιρούς που βαδίζει η πατρίδα μας, στην ανάπτυξη της Μακεδονίας μας ,  στον  σχεδιασμό προγραμμάτων για εργασία σε νέους και μεγάλους.
Χωρίς  αλαζονεία, με ηπιότητα και ευγένεια  ξεκίνησε έναν αγώνα για την εκλογή του στο αξίωμα του Περιφερειάρχη. Έχει νομική παιδεία αναγκαία για την Διοίκηση της μεγάλης Περιφέρειας που απαιτεί γνώσεις Διοικητικού Δικαίου , είναι μάχιμος Δικηγόρος, πολύτεκνος με έξι παιδιά, ανεπίληπτος οικογενειάρχης , σοβαρός και δραστήριος  , με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  χριστιανός , πατριώτης χωρίς πατριδοκαπηλία , αγαπάει την Μακεδονία μας και  δεν θυσιάζει ούτε πιθαμή στους  σκοπιανούς .  Είναι έξυπνος  άνθρωπος,  κερδίζει τον συνομιλητή του , έχει γνώσεις και παιδεία, πέραν της επιστήμης που σπούδασε . Όποιος τον γνωρίσει τον εμπιστεύεται, τον συμπαθεί και βρίσκει  την συζήτηση μαζί του πολύ εποικοδομητική . 
      Όπως λέει το ευαγγέλιο ‘’ σας έδωκα ηγεμόνες  κατά την καρδίαν σας ‘’…… και η καρδιά μας πρέπει να αναζητήσει τον κατάλληλο καπετάνιο γιατί αλλιώς  το καράβι θα βουλιάξει  και ο κερδισμένος δεν  θα είναι ο λαός.
Οι ψηφοφόροι να αφήσουν κατά μέρος τους φανατισμούς των  κομμάτων και να κοιτάζουν το συμφέρον του τόπου, ψηφίζοντας τον καλύτερο άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα