Η «Δημοκρατική Ενότητα» στην Αγία Παρασκευή

«Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικισμών του δήμου είναι πολιτική επιλογή της παράταξης» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος του νέου δήμου Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συζήτηση των προγραμματικών θέσεων της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» με τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη διοικητική μεταρρύθμιση και τις δυσκολίες που θα υπάρξουν το πρώτο χρονικό διάστημα κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», τονίζοντας ότι η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» έχει πολιτικά αποφασίσει ότι «κάποιοι οικισμοί θα πάνε με βήματα σημειωτών» προκειμένου να αναπτυχθούν και οι άλλοι οικισμοί του νέου δήμου.
Τόνισε επίσης ότι η δημοτική παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής, είναι μία παράταξη που λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί δημοκρατικά με όργανα και θεσμικές διαδικασίες, καθώς και ότι είναι μια παράταξη κινηματική που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα δοθεί βαρύτητα στα πολεοδομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός, όπως και το σύνολο του παλιού δήμου Βασιλικών. Για το λόγο αυτό θα δοθεί βαρύτητα στην ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του παλιού δήμου.
Για το ζήτημα της εξυπηρέτησης από την αστική συγκοινωνία ανέφερε ότι ο νέος δήμος θα ασκήσει πίεση στον Ο.Α.Σ.Θ. για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι οποίες σήμερα είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Ανέφερε επίσης ότι αν αυτό δε γίνει εφικτό θα εξεταστεί η δυνατότητα της επέκτασης της δημοτικής συγκοινωνίας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Επανέλαβε τη δέσμευση του ότι θα ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι εντός των οικισμών, θα χαλικοστρωθούν και θα συντηρηθούν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι, ενώ για τις περιοχές εκτός σχεδίου όπου οι περίοικοι θα ζητήσουν την ασφαλτόστρωση των οδών επισήμανε ότι θα ισχύσει ότι ισχύει και στο σημερινό δήμο Θέρμης όπου καταβάλουν το μισό του κόστους.
Επεσήμανε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του οικισμού και θα λυθεί με την κατασκευή του νέου βιολογικού σταθμού στη Θέρμη, ο οποίος σχεδιάζεται να εξυπηρετεί τις ανάγκες 160.000 κατοίκων, όλης της κοιλάδας του Ανθεμούντα. Υπογράμμισε ότι το κόστος των εσωτερικών δικτύων των οικισμών δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά αυτό θα γίνει αφού πρώτα κατασκευαστεί ο αποδέκτης των λυμάτων.
Εξήγγειλε, επίσης, την ίδρυση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στα Βασιλικά, το οποίο θα στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να συνδράμουν τους αγρότες στη δουλειά τους και να υποστηριχθεί η τοπική παραγωγή είτε στα χωράφια είτε στα θερμοκήπια.
Επισήμανε τέλος ότι θα αποκεντρωθούν σ’ όλους τους οικισμούς οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα νομικά πρόσωπα του δήμου Θέρμης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα