Ερώτηση της Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου για την ΑΤΕ bank

Πυκνώνουν τον τελευταίο καιρό τα σενάρια για το μέλλον της ΑΤΕbank. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από στελέχη της τράπεζας, υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για την αγορά της και αναμένεται ο κατάλληλος χρόνος για να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των συμφωνιών. Και τούτο σε αντίθεση με την υποτιθέμενη πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών που φέρεται να εξετάζει την κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με μελλοντική μάλιστα συγχώνευσή τους.
Επιπλέον, φαίνεται ότι η δυνατότητα πώλησης εξετάζεται σοβαρά, γιατί το κλίμα μετά από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών, ως προς τη διαχείριση των δημοσίων ελλειμμάτων και την οικονομική εξυγίανση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, έχει αλλάξει.
Με όλα αυτά τα δεδομένα επηρεάζονται αρνητικά οι εξελίξεις στην ΑΤΕbank, και συγκεκριμένα η πρόσληψη 730 επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ, που περίμεναν ότι θα απορροφηθούν με ρυθμό 70 κάθε μήνα, όπως τους είχε υποσχεθεί ο Διοικητής της ΑΤΕbank, γεγονός όμως που αναίρεσε στη συνέχεια, αγνοώντας τις συνταγματικές του υποχρεώσεις που ορίζονται από το ΦΕΚ των διοριστέων.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
• Βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και εξετάζουν την πώληση της ΑΤΕbank; Προτίθενται να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα της τράπεζας και την προοπτική ενδυνάμωσής της με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου;
• Προτίθενται να παρέμβουν άμεσα ώστε να προσληφθούν οι επιτυχόντες σε εύλογο χρονικό διάστημα;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα