Επιστολή του ΒΕΘ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δηµοσίας χρήσεως

Για χάος που προκαλείται στην αγορά εξ αιτίας της απεργιακής κινητοποιήσεως των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δηµοσίας χρήσεως κάνει λόγο το ΒΕΘ στην επιστολή του προς την υπουργό Οικονοµίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη, τον υπουργό Οικονοµικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Μεταφορών, Υποδοµών και ∆ικτύων κ. ∆. Ρέππα, επισηµαίνοντας ότι το ΒΕΘ κατακλύζεται από διαµαρτυρίες των επιχειρήσεων – µελών του , εξαιτίας της δυσχερούς θέσεως στην οποία έχουν περιέλθει.

«Η δυσµενής οικονοµική συγκυρία που πλήττει την χώρα µας σε συνδυασµό µε την αποδιοργάνωση των οδικών µεταφορών, την αδυναµία τροφοδοσίας και ουσιαστικά την παύση της λειτουργίας των επιχειρήσεων αποτελεί έναν ακόµη επιβαρυντικό παράγοντα στον κρίσιµο αγώνα τους για την επιβίωση» επισηµαίνει στην επιστολή του το ΒΕΘ και συνεχίζει « µε την απειλή του κλεισίµατος να γίνεται ολοένα και πιο ορατή στους µικροµεσαίους επιχειρηµατίες καθώς δεν µπορούν ούτε να προµηθευτούν υλικά , ούτε να παράγουν , ούτε να πουλήσουν , αφού χάνουν πελάτες και αγορές, οι µικροµεσαίοι επιχειρηµατίες απελπισµένοι ζητούν να ακουστεί και η δική τους φωνή και διεκδικούν τον σεβασµό που δικαιούνται ως φορολογούµενοι πολίτες».
Το ΒΕΘ υπογραµµίζει ότι « η αποδιοργάνωση των οδικών µεταφορών καθώς και το χάος που προκαλείται στην αγορά , πρέπει άµεσα να αποκατασταθούν γιατί οι επιχειρήσεις και η επιχειρηµατικότητα δεν αντέχουν πλέον να είναι ο εύκολος στόχος των κάθε λογής κινητοποιήσεων». Το ΒΕΘ συνιστά στα εµπλεκόµενα µέρη να επιδείξουν σύνεση και διάθεση για διάλογο και κατανόηση , καταθέτοντας τεκµηριωµένες θέσεις και προτάσεις , ώστε να επέλθει συµφωνία και να ανασταλεί η απεργία. «Αν δεν υπάρχει διάθεση για επίλυση της κατάστασης που έχει δηµιουργηθεί , ζητούµε να εφαρµοστούν οι νόµοι προκειµένου να αποκατασταθεί η οµαλή λειτουργία της αγοράς» καταλήγει η επιστολή του ΒΕΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα