Επιστολή αναγνώστη: «Δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ οι πρακτικές Μαυρομάτη»

Πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή αναγνώστη μας, ο οποίος αναφέρει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη. Ο «Ορίζοντας» ακολουθώντας τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και του διαλόγου, δημοσιεύει κάθε επώνυμη άποψη. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητέ «Ορίζοντα»
Είμαι από χρόνια αναγνώστης της έντυπης αλλά και της ηλεκτρονικής σου έκδοσης και με την επιστολή αυτή, θέλω να διαμαρτυρηθώ για μία μεθοδολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές.

Κατ΄αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ σχεδόν από τα γεννοφάσκια μου, καθώς υπήρξα από τους πρώτους που εντάχθηκα στο Κίνημα λίγο μετά την ίδρυσή του, στις 3 Σεπτέμβρη 1974. Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ, είχα την ευκαιρία να πανηγυρίσω για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, το 1982, την αναγνώριση των αγώνων του πατέρα μου για την ανεξαρτησία της χώρας. Αλλά επίσης, μου δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία, τον Μάϊο του 1984, να λάβω μέρος στο ιστορικό 1ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να παρακολουθήσω τον ιστορικό λόγο που είχε εκφωνήσει εκεί ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κινήματός μας, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μετά από εκεί, για πολλούς λόγους, κυρίως λόγω προβλημάτων υγείας, σταμάτησε η ενεργή δράση μου, όμως δεν έπαψα όλα αυτά τα χρόνια να ψηφίζω το ΠΑΣΟΚ, να στέκομαι δίπλα του και να ακολουθώ τα βήματα που ακολουθεί ο σημερινός πρόεδρός μας και πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Τα τελευταία χρόνια, διαμένω μόνιμα στην Περαία και εξ αιτίας αυτού, παρακολουθώ και τα όσα διαδραματίζονται στο νέο Δήμο Θερμαϊκού σχετικά με τις δημοτικές εκλογές.
Με λύπη μου όμως τις τελευταίες μέρες, βλέπω διαφόρους, να γυρίζουν στις γειτονιές, τα καφενεία και τους δρόμους της περιοχής μας, να προσεγγίζουν ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να προσπαθούν να τους πείσουν, ώστε να ψηφίσουν τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτη, με τον ισχυρισμό ότι «αυτός είναι γνήσιος ΠΑΣΟΚ, ενώ ο αντίπαλός του Αλεξανδρής είναι δεξιός».
Κατ΄αρχάς να πω ότι το Κίνημά μας, είναι αυτό που κατάργησε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτών, από τη στιγμή που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και με τις πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, επέφερε πλήγμα στη λογική των «γαλάζιων, πράσινων και κόκκινων καφενείων», δηλαδή του διαχωρισμού των πολιτών.
Από την άλλη, από ότι γνωρίζω, ο κ. Μαυρομάτης δεν κατέβηκε σε αυτές τις εκλογές με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ούτε καν επεδίωξε να το πάρει, καταπατώντας βάναυσα κάθε εσωκομματική διαδικασία. Καθώς, εξ όσων πληροφορήθηκα, όταν έγινε η γνωστή σύσκεψη των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην παραλία της Επανομής (Κίρκος, Κούτουκας, Ματζάρης, Μπαλασάς, Οικονομίδης με τη συμμετοχή και του γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Παντελή Κουκουλεκίδη) τον περασμένο Ιούνιο, τότε ο κ. Μαυρομάτης είχε δηλώσει προκλητικά πως «εμένα δεν με ενδιαφέρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, εγώ θα κατέβω υποψήφιος ούτως ή άλλως», γράφοντας στα παλιά του παπούτσια κάθε δημοκρατική διαδικασία.
Φυσικά, τους υποψήφιους που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, μπορεί να τους πληροφορηθεί κανείς μπαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματός μας www.pasok.gr . Κι εκεί πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του κ. Μαυρομάτη.
Αλλά για να μπούμε στην ουσία του θέματος. Πόσο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο κ. Μαυρομάτης, μετά τα όσα διέπραξε την οκταετία που πέρασε ως δήμαρχος Μηχανιώνας; Πόσο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο δήμαρχος εκείνος που σε αγαστή συνεργασία με τον δεξιό πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής αγώνα για την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της Ν.Δ., Αντώνη Βουδούρη, «άλωσαν» το δήμο, περιφρονώντας όλα αυτά τα χρόνια τα τίμια μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματός μας; Πόσο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο δήμαρχος που παρά τα όσα του καταμαρτυρούν για οικονομικά σκάνδαλα, αυθαιρεσίες, κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, απουσία ουσιαστικού ελέγχου και φαυλοκρατία, δεν βγήκε να δώσει μία έστω πειστική απάντηση; Και τέλος, πόσο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο δήμαρχος εκείνος που καταδιώκει πολιτικούς του αντιπάλους;
Δημοσιεύσατε κι εσείς την εξωφρενική προσπάθεια του «Πασοκτσή» κατά δήλωσή του κ.Μαυρομάτη, να σφραγίσει παραμονή εκλογών την καφετέρια του κ. Μανόλη Μαργαρίτη στον παραλιακή οδό της Νέας Μηχανιώνας. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι ο κ. Μαργαρίτης, είναι παλιό και δοκιμασμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικό μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Μηχανιώνας, αυτοδιοικητικό στέλεχος και γραμματέας της οργάνωσής μας εκεί για πολλά χρόνια. Πόσο μπορούν αυτές οι πρακτικές να έχουν σχέση με το Κίνημα και τις αρχές μας;
Από την άλλη, βλέπουμε στον ανεξάρτητο συνδυασμό του γιατρού κ. Αλεξανδρή, να υπάρχουν αρκετά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, Κώστας Κούτουκας και πολλοί άλλοι. Και μπορεί ο κ. Αλεξανδρής να προέρχεται από τη Ν.Δ., μπορεί να κατηγορήθηκε ότι δεν επιτέλεσε το έργο που έπρεπε στο Δήμο Θερμαϊκού, όμως σε θέματα ηθικής τάξης, διαφάνειας και αξιοπρέπειας δεν μπορεί κανείς να του προσάψει κάτι.
Επομένως νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για μας τα μέλη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή με την ψήφο μας πρέπει να δώσουμε μία απάντηση σε όσους επικαλούμενοι την ιδιότητα του «Πασοκτσή» ντρόπιασαν με τις ενέργειές τους το Κίνημα μας, το απαξίωσαν στα μάτια της κοινής γνώμης της περιοχής μας. Τέτοιοι άνθρωποι πιστεύω ότι δεν έχουν θέση στις γραμμές μας.

Με τιμή
Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα