Επίτιμη δημότισσα του Δήμου Θερμαϊκού η Πρύτανης Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Επίτιμη δημότισσα του Δήμου Θερμαϊκού είναι από την περασμένη Παρασκευή, 8/10, η Πρύτανης Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία, o Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση 300/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου, απένειμε το κλειδί της πόλης στην διεθνώς καταξιωμένη ακαδημαϊκό, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη συμβολή της στον πολιτισμό και την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πνεύματος.

Νωρίτερα, η Ελληνίδα Βυζαντινολόγος – Ιστορικός έδωσε διάλεξη με θέμα «Η επιρροή της Βυζαντινής ιστορίας στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία», γοητεύοντας τους παριστάμενους με την απλότητα και τον αυθορμητισμό της.
Η κα Γλύκατζη – Αρβελέρ αναφέρθηκε σε γεγονότα – σταθμούς για την εξέλιξη της Βυζαντινής ιστορίας, αναδεικνύοντας παράλληλα το ρόλο της πόλης Θεσσαλονίκης σε αυτήν. Μέσα από σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε από το κοινό, η Πρύτανης είχε την ευκαιρία να συνδέσει στοιχεία της βυζαντινής ιστορίας με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Ακολούθησε βράβευση μαθητών και μαθητριών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου, που αρίστευσαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα