Επίσκεψη του κ.Αλεξανδρή στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων για το έργο της αποχέτευσης στην Επανομή

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Θερμαΐκού :
Η ενδελεχής εξέταση της πορείας υλοποίησης του έργου «Αποχέτευση Δήμου Επανομής» και ο προγραμματισμός των αναγκαίων εργασιών για την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του ήταν το θέμα της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Δήμου Θερμαΐκού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Ιωάννη Αλεξανδρή, συναντήθηκε με τον Προϊσταμένου Μονάδας Β΄ Συντονισμού & Παρακολούθησης Έργων Περιβάλλοντος, Ελευθέριο Ψαρουδάκη, όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 14.732.390€.
Να σημειωθεί ότι έως τώρα έχει υλοποιηθεί μόνο το 25% των εργασιών, που προβλέπονται, ενώ έχει παραταθεί η ημερομηνία ολοκλήρωσής του μέχρι την 31-12-2011.
«Δεδομένου, λοιπόν, της καθυστέρησης του χρόνου πραγμάτωσης του έργου και του σοβαρού ενδεχομένου να επέλθει απώλεια μέρους ή συνόλου των δεσμευμένων για το έργο κοινοτικών πόρων, κρίθηκε σκόπιμο να συναντηθούμε άμεσα με τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου για να αναζητήσουμε τρόπους εξεύρεσης λύσης και μπορώ να πω ότι, μετά τις δικές μας προτάσεις, το έργο θα προχωρήσει κανονικά, στο χρονοδιάγραμμα που ορίζεται από το Ταμείο Συνοχής», τόνισε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος.
Υπογραμμίζεται ότι το ύψος συνδρομής από το Ταμείο Συνοχής ανέρχεται σε 11.049.293€. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης και Κώστας Βογιατζής, ο τέως Δήμαρχος Επανομής και Δημοτικός Σύμβουλος, Απόστολος Οικονομίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής, Αντώνης Καζάκης και η επιβλέπουσα Πολιτικός Μηχανικός του έργου, Χρυσάνθη Γαλανοπούλου.


Ορίζοντας: 
Απορία 1:    Χρειάζονται λένε ακόμα πολλά χρήματα για την αποπεράτωση  του έργου.  Καλά όταν ξεκινά ένα  έργο δεν εξασφαλίζονται πρώτα τα κονδύλια μέχρι την αποπεράτωση του;  Δηλαδή ξεκινάνε να σκάβουνε και επειδή δεν αρκούν τα λεφτά παρατάνε όλο τον οικισμό της Επανομής γεμάτο  λακκούβες και στους χαλασμένους δρόμους χωρίς άσφαλτο μέσα στις λάσπες;
Απορία 2:   Λεφτά υπήρχαν για φιέστες και άλλου είδους…πράγματα και για οικονομικές ενισχύσεις σε συλλόγους σφραγίδες, χωρίς καμιά κοινωνική προσφορά.
Δεν μπορούσαν να μεριμνήσουν για ένα τόσο σημαντικό έργο και φθάσαμε στο σημείο να κινδυνέψει να χαθεί;
Και να σημειώσουμε εδώ ότι ήταν το μόνο έργο που γινόταν στην Επανομή τα τελευταία 8 χρόνια.

        Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά το 2011; 
                                                                  
        Η προχειρότητα (;) σε όλο της το μεγαλείο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα