Επίσκεψη Μπόλαρη στα γραφεία της Εγνατίας Οδού

Τη δέσμευσή του ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ικανή να αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στα γραφεία της Εγνατίας Οδού.

«Ο εξ αποστάσεως σχεδιασμός από την Αθήνα δημιουργεί τόσο παλινδρομήσεις και καθυστερήσεις, όσο και υπέρμετρες αυξήσεις στο κόστος των έργων, αλλά και ματαιώσεις. Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός των έργων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε δημόσια διαβούλευση, εμείς ως αιρετή περιφέρεια πλέον στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη, είμαστε ικανοί να αναλάβουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων. Με αυτόν τον τρόπο απαντούμε με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην προοπτική για την ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.
Ο κ. Μπόλαρης ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μαγκριώτη, για το 10ετές master plan του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις αρχαιολογικές ανασκαφές του μετρό, με τον κ. Μαγκριώτη να επισημαίνει ότι το μετρό είναι η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και παρατήρησε ότι, επειδή η Θεσσαλονίκη έχει περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα από την Αθήνα, οι εργασίες του μετρό παρουσιάζουν σχετικές καθυστερήσεις.
Όσον αφορά στην κατασκευή οδικών αρτηριών στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μπόλαρης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της κατασκευής των έργων στον περιφερειακό της Κατερίνης και των Σερρών. Ακόμη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των έργων στην οδική αρτηρία Χαλκηδόνα – Μελίσσι στην περιοχή της Πέλλας, όπου το κόστος αναμένεται να κυμανθεί στα 245 εκ. ευρώ. Ανάλογης σημασίας είναι και η δημιουργία των οδικών αξόνων Βασιλικά – Γαλάτιστα και Πολύγυρος – Ουρανούπολη στη Χαλκιδική, που -όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός στον κ. Μπόλαρη- θα αποσυμφορήσει τη Χαλκιδική από το κυκλοφοριακό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ακόμη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε να μάθει και το λόγο για τον οποίο έχει σταματήσει η κατασκευή τεσσάρων οδικών αξόνων στον κάμπο των Σερρών. Ο πρόεδρος της Εγνατίας ΑΕ, κ. Μουρατίδης, απάντησε ότι η αναστολή των εργασιών από τον Ιούλιο του 2009 οφείλεται σε δυστροπία των εργολάβων, οι οποίοι έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί η χρυσή τομή και να ολοκληρωθούν τα έργα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα