Εκστρατεία καθαρισμού των ακτών της Επανομής

Στη γνωστή παραλία «Ποταμός» της Επανομής θα γίνει η πρεμιέρα ενός φιλόδοξου προγράμματος καθαρισμού των ακτών των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής.
Η πρώτη δράση της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 και ώρα 9:30 π.μ. στον Ποταμό Επανομής.


Οι επόμενες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στην παραλία της Καλλικράτειας στη Χαλκιδική και την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στην παραλία του Κορινού στην Πιερία.
Η εκστρατεία καθαρισμού υλοποιείται με πρωτοβουλία των νομαρχιών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και του Γραφείου Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών, προκειμένου να εξασφαλισθούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουόμενους εν όψει του καλοκαιριού.
Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Επανομής Απόστολος Οικονομίδης τόνισε ότι στόχος της εκστρατείας αυτής είναι να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι πρόβλημα όλων μας και σημείωσε τη ρήση του Ν. Καζαντζάκη «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω».
«Είναι δυστυχώς ντροπή για τον πολιτισμό μας, είναι ντροπή για τη χώρα μας, η άθλια εικόνα που παρουσιάζουν πολλές ελληνικές παραλίες, μετά την επέλαση των λουόμενων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα» σημείωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι παρά το γεγονός πως «πρέπει εμείς οι πολίτες να ενδιαφερθούμε, να αποκτήσουμε, επιτέλους, σωστή περιβαλλοντική συνείδηση, με αίσθημα ευθύνης». «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όπως δεν αφήνουμε σκουπίδια στο σπίτι μας, πρέπει να καταλάβουμε πως δεν επιτρέπεται να αφήνουμε σκουπίδια στις ακτές μας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και σεβασμού» κατέληξε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του νομάρχες Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο και Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου. Ο κ. Ζωγράφος δήλωσε ότι «η νομαρχία Χαλκιδικής κινητοποίησε όλον τον εθελοντικό μηχανισμό, το ανθρώπινο δυναμικό κι όλον τον μηχανολογικό εξοπλισμό για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα