Εκδήλωση στην Καλαμαριά για την απελευθέρωση

Διπλήεκδήλωση διοργανώνει η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» στο πλαίσιο της συμμετοχής της στους εορτασμούς της 71ης επετείου από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς “Ναζί”, με σκοπό την διατήρηση και ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου

στις 6:30μμ, στην αίθουσα «Προποντίδα» (ΝΙκολάου Πλαστήρα 14) και περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ του Καλαμαριώτη  Μιχάλη Αγραφιώτη με θέμα: «Μαρτυρίες της Ηρώς Ουσταμπασίδου και του Λεωνίδα Αυγητίδη,  επιζώντων του Μπλόκου της Καλαμαριάς (13 Αυγούστου 1944)», το οποίο για πρώτη φορά θα προβληθεί στο κοινό σε πανελλαδική κλίμακα.

Θα ακολουθήσει ομιλία του Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου με  θέμα: «Η ιστορική διαδρομή και ο ρόλος του “Κόκκινου Συνταγματάρχη”  Ευριπίδη Μπακιρτζή, επικεφαλής της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας του ΕΛ.Α.Σ., στην απελευθέρωση  της Θεσσαλονίκης».
Την εκδήλωση προλογίζει ο Δημοσιογράφος-συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θερμαϊκού που θα παρουσιάσει άγνωστες πτυχές της Κατοχής αλλά και την ηχογραφημένη μαρτυρία του πρώτου αντάρτη του ΕΛΑΣ που μπήκε στην Καλαμαριά στις 30 Οκτωβρίου 1944.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα