Ειδήσεις….Ειδήσεις

Στους 627.000 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Νοέμβριo
Αύξηση της ανεργίας κατά 2,96% το Νοέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζουν τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ. Αυξημένες κατά 4,20% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 εμφανίζονται οι απολύσεις και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις και μειωμένες κατά 20,52% οι νέες προσλήψεις.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού έφθασαν τους 627.301, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 206.779 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 12,89% (23.618 άτομα) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο.

Στα 770 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις από την περαίωση
Μεγάλης αποδοχής έχει τύχει η ρύθμιση για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στον ενάμιση μήνα που εφαρμόζεται η ρύθμιση για την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων έχουν ενταχθεί σε αυτή 461.850 φυσικά και νομικά πρόσωπα και το συνολικό ποσό που έχει βεβαιωθεί κατόπιν της αποδοχής ανέρχεται μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου σε 1.581.678.830 ευρώ. Από αυτά έχουν ήδη καταβληθεί 769.149.480 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος. Το ενδιαφέρον των φορολογουμένων συνεχίζεται αμείωτο και υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και να αποδεχτούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα, όσοι δεν έχουν μέχρι τώρα κλείσει τις υποθέσεις τους, μέχρι την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού
Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων και προστίμων αυτοτελώς σε φυσικά πρόσωπα και παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των μελών της Επιτροπής σε 12, ενώ καθορίζεται η έννοια της συγκέντρωσης επιχειρήσεων και της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης. Στην πρόσκληση διαβούλευσης, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανέφερε ως βασικές αρχές του νομοσχεδίου τη θεσμική θωράκιση της Επιτροπής και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δράσης της, τη βελτίωση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας στη λειτουργία της, τη διαμόρφωση ενός μηχανισμού ελέγχου και κυρώσεων ικανού να αποτρέπει αποτελεσματικά παραβατικές συμπεριφορές και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Επιτροπής μαζί με την εναρμόνισή της με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.


Στο αυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν δώρο Χριστουγέννων
Τη διαδικασία του αυτόφωρου θα κινήσουν οι επιθεωρητές εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων. Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα