Ειδήσεις….Ειδήσεις

Λήγει αύριο η προθεσμία για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ
Λήγει αύριο η προθεσμία για υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με ημερομηνία λήξης 26/12 που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν ορισμένες επιχειρήσεις. Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων, σημειώνει η ανακοίνωση, «θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στις ΔΟΥ, καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού».

Ενεργοποιείται το Ελληνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη
Με την πρώτη προκήρυξη του Ταμείου Γενικής Επιχειρηματικότητας θα εγκαινιασθεί από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το Ελληνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ). Η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ προκηρύσσοντας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου τις πρώτες δράσεις του Ταμείου Γενικής Επιχειρηματικότητας για τη χορήγηση ευνοϊκών δανείων και άλλων προϊόντων σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή τους. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη σειράς ειδικών προγραμμάτων κάθε 2-3 μήνες.
Το αρχικό κεφάλαιο του ΕΤΕΑΝ, συνολικού ύψους άνω του 1,7 δισ. ευρώ προέρχεται από το κεφάλαιο της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, που με την μορφή μετρητών ανέρχεται σε 212,8 εκατ. ευρώ και με την μορφή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου σε 1,5 δισ. ευρώ.

Ακριβότερο κατά 5% το οικογενειακό καλάθι το τελευταίο 12μηνο
Στο ποσό των 2.120,75 ευρώ διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο του 2010 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2009 που κόστιζε 2.020,52 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) η αύξηση άγγιξε το 5% και υπολογίζεται στα 100,23 ευρώ. Σημειώνεται πως το ποσοστό αυτό είναι αντίστοιχο με εκείνο του 12μηνου Οκτωβρίου 2009 – Οκτωβρίου 2010. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού αυξήθηκε τον Νοέμβριο σε μηναία βάση κατά 4,69 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα