Ειδήσεις….Ειδήσεις

Ουρές στις Εφορίες για τέλη κυκλοφορίας και περαίωση
Το αδιαχώρητο επικρατεί, στις εφορίες, καθώς οι πολίτες τρέχουν τελευταία στιγμή να διευθετήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες. Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας σχηματίζονται ουρές στις ΔΟΥ από φορολογουμένους που θέλουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά και από φυσικά και νομικά πρόσωπα που επιθυμούν να υπαχθούν στην περαίωση. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την περαίωση λήγει αύριο.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Σημειώνεται πως όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών δεν προμηθευθούν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, από το νέο έτος θα επιβαρυνθούν µε πρόστιμο καταβάλλοντας το διπλάσιο της αξίας του ειδικού σήματος.

Αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της Ελλάδας από το Newsweek

Κείμενο με χαρακτήρα ανασκόπησης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, με τη δημοσιονομική κρίση στο βάθος, δημοσιεύει το Newsweek, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας λέγοντας πως οι νέοι στόχοι της Ευρώπης θα αποδώσουν. Όπως κάθε κρίση αποτελεί ευκαιρία, αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου Στέφαν Τάιλ, έτσι και στην περίπτωση της Ελλάδας οι «εμφανίζονται οι σπόροι της αναγέννησης». Η ανάλυση επισημαίνει πως ιδιαίτερα η Αθήνα ζει μία «στιγμή Κίνας», λέγοντας πως (όπως η Κίνα του 1978) η Ελλάδα καλείται υπό το βάρος του δημοσιονομικού της χρέους να υιοθετήσει ριζικές μεταρρυθμίσεις που είναι και «οι μοναδικές κατάλληλες για αυτήν την τόσο ιδιόμορφα δυσλειτουργική χώρα». Η κρίση, αναφέρει το κείμενο, ανάγκασε τόσο την Ελλάδα όσο και τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αγνοήσουν στις προηγούμενες «ρόδινες» περιόδους.

«Βυζαντινή δοκιμασία» οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, λέει η WSJ
Αντιμέτωπες με τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια παρουσιάζει η Wall Street Journal τις «υψηλής αξίας» τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως οι επίδοξοι επενδυτές περνούν «βυζαντινές δοκιμασίες» που συχνά τους αποθαρρύνουν από την τελική υλοποίηση των σχεδίων τους. Απαντώντας στο δημοσίευμα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης αναγνώρισε πως υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, αλλά η κυβέρνηση αλλάζει το πλαίσιο με κινήσεις όπως το fast track, που στοχεύουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας εστιάζει ιδιαίτερα σε σχέδια για κατασκευή γηπέδων γκολφ, επενδυτικών τουριστικών σχεδίων που προσελκύουν υψηλού εισοδήματος επισκέπτες και μπορούν να επιφέρουν σημαντικά έσοδα στην τουριστική οικονομία της χώρας (ιδιαίτερα ως μέρη ευρύτερων τουριστικών συγκροτημάτων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα