Ειδήσεις…Ειδήσεις

Καταργούνται οκτώ όροι που θέτουν οι τράπεζες στις συναλλαγές
Ως καταχρηστικοί καταργούνται οκτώ όροι που θέτουν οι τράπεζες στις συναλλαγές με το κοινό. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται η επιβολή αυστηρών προστίμων.
Συγκεκριμένα καταργούνται η καταβολή προμήθειας ή λειτουργικών εξόδων από τον καταναλωτή στο πιστωτικό ίδρυμα, σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ΑΤΜ του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος, η επιβολή προμήθειας ή εξόδων για την κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, που είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος, η επιβολή προμήθειας ή εξόδων σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου αναφορικά με την ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή επιταγής στα ταμεία των τραπεζών, όταν οι κινήσεις υπερβαίνουν το καθορισμένο από την τράπεζα όριο, η επιβολή εξόδων αδράνειας σε καταθετικούς λογαριασμούς, που παραμένουν ακίνητοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει η τράπεζα και άλλοι.

Στα 1,8 δις. ευρώ οι ακάλυπτες
Σε 1,8 δισ. ευρώ ανήλθαν το 2010 οι ακάλυπτες επιταγές, έναντι 3 δισ. ευρώ το 2009 σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ που ανακοινώθηκαν χθες. Σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν το 2010 σε 195.238, έναντι 304.377 το 2009. Το Δεκέμβριο του 2010 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε τεμάχια σε 17.116 και σε αξία σε 158,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας, μείωση 7,28% και 9,36% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους. Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 παρουσίασαν μείωση 3,79% σε τεμάχια και 8,89% σε αξία.


Η Ελλάδα δεν ζητά επιμήκυνση του συνολικού της χρέους, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών
Τη διευκρίνιση ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για επιμήκυνση του συνολικού της χρέους, αλλά μόνον για τα δάνεια που λαμβάνει στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδοτικής στήριξης των 110 δισ. ευρώ τόνισε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση πηγαίνει με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα στις συζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εστιάζει στην κατ’ αρχήν συμφωνία για επιμήκυνση των δανείων των 110 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα