Ειδήσεις…Ειδήσεις

Μείωση του ελλείμματος 27,4% στο ενδεκάμηνο, χαμηλότερα των στόχων
Κατά 27,4% μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι το έλλειμμα σε δημοσιονομική βάση, έναντι εκτίμησης για ετήσια μείωση κατά 33,2%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα εκτέλεσης, το έλλειμμα
περιορίστηκε στο ενδεκάμηνο σε 18,62 εκατ. ευρώ από 25,63 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει τον περιορισμό του ελλείμματος κυρίως στη μείωση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Οι πρωτογενείς δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού έχουν μειωθεί κατά 10,2% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9,0%, ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 5,7% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά εν μέσω απεργιακού μπαράζ
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει το μεσημέρι στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει σαρωτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ. Σε θέσεις μάχης βρίσκονται αντιπολίτευση και συνδικάτα. Πριν εισαχθεί το πολυνομοσχέδιο προς συζήτηση στη Βουλή θα συνεδριάσουν οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί τομείς του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ενημερωθούν σχετικώς οι βουλευτές από τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη.
Το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τρίτης – περιλαμβάνει αλλαγές στο εργασιακό δίκαιο, με την εισαγωγή επιχειρησιακών συμβάσεων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αλλαγές και περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ και φορολογικά μέτρα.


Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ
Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και του πολυνομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων στη Βουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα