Ειδήσεις…Ειδήσεις

Υπό εξέταση ο συμψηφισμός επιστροφών ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου
Τον συμψηφισμό μόνο του ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης τονίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο δεν είναι θετικό στον συμψηφισμό χρεών του Δημοσίου για προμήθειες, με το ΦΠΑ που οφείλουν οι επιχειρήσεις…
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, να συμπεριληφθεί ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων. Όπως είναι γνωστό, το κράτος οφείλει επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις, ενώ από την άλλη οι επιχειρήσεις έχουν οφειλές προς το Δημόσιο από ΦΠΑ καθώς και από άλλες κατηγορίες φόρων.

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για όσους δεν εντάχθηκαν στην περαίωση ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών
Δειγματοληπτικούς ελέγχους για όσους δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση για την περαίωση, µε βάση συγκεκριμένα κριτήρια κινδύνου, θα κάνει φέτος το υπουργείο Οικονοµικών, ξεκινώντας από εκείνους που τα εισοδήματα τους παρουσιάζουν µμεγάλες αποκλίσεις µε την ακίνητη περιουσία που έχουν δηλώσει. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Δ.Κουσελάς, «το ποσοστό της δειγματοληψίας δεν το ξέρουμε ακόμη, αλλά οι έλεγχοι θα γίνουν βάση συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου».
Ο κ. Κουσελάς προσέθεσε ότι στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν όσοι παρουσιάζουν «δυσαρμονία» με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.
Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι πάνω από 1 δισ. ευρώ θα εισρεύσει και φέτος στα δημόσια ταμεία από τη ρύθμιση της περαίωσης, καθώς έως το τέλος Δεκεμβρίου είχαν βεβαιωθεί έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ.

Grant Thornton: Καταβαράθρωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα
Βουτιά της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα διαπιστώνει η ετήσια ευρωπαϊκή έρευνα της Grant Thornton που δημοσιεύεται στην Wall Street Journal.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 21 μονάδες σε σχέση με το 2010 και διαμορφώθηκε στο -44. Επισημαίνεται ότι στην ευρωπαϊκή έρευνα της Grant Thornton συμμετείχαν 5.700 επιχειρήσεις από 39 χώρες και πως ο δείκτης εμπιστοσύνης αντικατοπτρίζει το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν αισιόδοξες ως προς το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν απαισιόδοξες.
Σημαντική επιδείνωση του κλίματος καταγράφεται και στην Ιρλανδία, όπου ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε στο -45 από -42 το 2010. Στην Ισπανία το κλίμα αν και βελτιώθηκε, παραμένει δυσοίωνο με τον δείκτη εμπιστοσύνης το -50 από -56 το 2010.
Οι περισσότερο αισιόδοξες επιχειρήσεις της ευρωζώνης είναι οι γερμανικές όπου ο δείκτης της Grant Thornton ενισχύθηκε κατά 37 μονάδες από το 2010, στο 75.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα