Εθελοντισμός στο δήμο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης μέσω της νεοσύστατης κοινωνικής του επιχείρησης Δ.Ε.ΚΟΙ.ΠΟ.Θ, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την καθιέρωση του «Εθελοντισμού».
Φιλοδοξία της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι να αναπτυχθούν ομάδες συμπολιτών που αφιερώνοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο να βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και εκείνες του κράτους να λειτουργήσουν πιο εποικοδομητικά.

Είναι παγκόσμια αποδεκτό ότι η προσφορά εθελοντικών οργανώσεων δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί ούτε να αναπληρωθεί από έμμισθους εργαζόμενους.
Η προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, οι ανθρωπιστικές παρεμβάσεις μα και κάθε τι που έχει σχέση με την καθημερινότητά μας, είναι τομείς που ο καθένας μας αφιερώνοντας λίγο ελεύθερο χρόνο μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ανάδειξή τους όσο και στην ποιοτική τους αναβάθμιση.
Στο δήμο Θέρμης οι εθελοντές είναι πολλοί, όμως τώρα για πρώτη φορά δημιουργείται ένας φορέας του δήμου ώστε να ενταχθούν όλοι και να προχωρήσουν οργανωμένα σε εθελοντική και κοινωνική δράση και προσφορά.
Στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση εθελοντών που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και τις δραστηριότητές τους άνθρωποι οι οποίοι δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα στο χώρο του εθελοντισμού, όπως η Ολυμπιονίκης και τομεάρχης προώθησης εθελοντισμού Βούλα Πατουλίδου, ο Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γιώργος Καλογερόπουλος κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα