Δούκας και Τσιτουρίδης παραπέμπτονται για τα ομόλογα

Αύριο τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, τα οποία αναμένεται να κατατεθούν αύριο το απόγευμα στον πρόεδρο της Βουλής.
Βέβαιη είναι η παραπομπή των δύο γαλάζιων πρώην Υπουργών Πέτρου Δούκα και Σάββα Τσιτουρίδη από το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς.

Το ΚΚΕ στο πόρισμα του αναμένεται να αποδίδει διαχρονικές ευθύνες στις ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, ενώ θα τοποθετείται θετικά ως προς την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης για τους κυρίους Δούκα και Τσιτουρίδη. Ο ΛΑΟΣ επισημαίνει το ζήτημα της παραγραφής για όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς της ΝΔ και επιφυλάσσεται να αποφασίσει στην ολομέλεια για την παραπομπή ή όχι του Πέτρου Δούκα. Στο πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποδίδονται ποινικές ευθύνες στους Πέτρο Δούκα και Σάββα Τσιτουρίδη.
Η ΝΔ έχει αποχωρήσει από την εξεταστική επιτροπή.
Το πόρισμα αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες εβδομάδες, ενώ για την συνέχιση της διαδικασίας σε προανακριτική επιτροπή απαιτείται να καταθέσουν πρόταση τουλάχιστον 30 βουλευτές και στη συνέχεια να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα