Διοργάνωση 1ου Διαγυμνασιακού Τουρνουά αθλημάτων στο Δήμο Θερμαϊκού

Μια τολμηρή ιδέα υλοποιήθηκε από την άριστη και επίπονη συνεργασία όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Περαίας, του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μηχανιώνας, του Γυμνασίου Νέων Επιβατών και του Γυμνασίου Επανομής σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού.

Στόχος της προσπάθειας των διοργανωτών, ήταν η ανάπτυξη της φιλίας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών των έξι Γυμνασίων του νέου διευρυμένου Δήμου Θερμαϊκού. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε πανελλήνια ένα τέτοιο τουρνουά όπου διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ αγοριών μεταξύ των 6 γυμνασίων του Δήμου Θερμαϊκού, και αγώνες βόλεϊ κοριτσιών μεταξύ των μαθητριών, επίσης των έξι Γυμνασίων.
Συμμετείχαν μαθητές γεννηθέντες το 1996 και μικρότεροι, ενώ αγωνίστηκαν με ίση αναλογία (πέντε μαθητές από κάθε τάξη Α, Β΄και Γ΄τάξη), ώστε να υπάρχει απόλυτος καταμερισμός για το κάθε άθλημα.
Το μπάσκετ αγοριών έλαβε χώρα στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στην άνω Περαία την Κυριακή στις 27/3/2011. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι την 1η θέση κατέκτησε το Γυμνάσιο Επανομής. την 2η το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών και την 3η θέση το 2ο Γυμνάσιο Περαίας !

Το βόλλευ κοριτσιών έγινε στις 2/4/2011 ημέρα Σάββατο στο κλειστό Γήπεδο της Ν. Μηχανιώνας και την 1η θέση κατέκτησε το Γυμνάσιο Επανομής, τη 2η το 1ο Γυμνάσιο Περαίας, ενώ τη 3η το 1ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας !
Το ποδόσφαιρο αγοριών διεξήχθηκε την αμέσως επόμενη μέρα Κυριακή στις 3/4/2011 στο πλαστικό γήπεδο των Νέων Επιβατών (γήπεδο Πυρσού). Την 1η θέση κατέκτησε το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, την 2η θέση το 1ο γυμνάσιο Μηχανιώνας και την 3η θέση το 2ο Γυμνάσιο Περαίας !
Οι μετακινήσεις των μαθητών έγιναν με ευθύνη των γονέων προς και από το γήπεδο, ενώ οι γυμναστές του κάθε γυμνασίου είχαν μόνον την ευθύνη της προετοιμασίας και της προπόνησης των ομάδων τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η επιτροπή αγώνων απαρτίστηκε από τους 6 προέδρους των συλλόγων ενώ στα γήπεδα υπήρχε Ιατρός και Φαρμακείο πρώτων βοηθειών και έμπειροι διαιτητές για όλους τους αγώνες. Στους νικητές δόθηκαν κύπελλα και αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για το αγωνιστικό ήθος και πάθος που επέδειξαν, αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική διασυλλογική προσπάθεια.

Ο απόηχος του τουρνουά

Αν και ήταν η πρώτη διοργάνωση αθλημάτων που ξεκίνησε από τους συλλόγους γονέων και κατά γενική ομολογία ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρόλα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να δούμε τι δεν πήγε όπως έπρεπε. Η όλη προσπάθεια βασίστηκε στην διάθεση, προσπάθεια, προσφορά των ανθρώπων που ασχολήθηκαν.
Οι δυσκολίες μεγάλες, τα προβλήματα πολλά.Χρειάστηκε να γίνουν αναβολές προγραμματισμένων αγώνων πρωταθλημάτων μπάσκετ και ποδοσφαίρου για να εξασφαλισθούν ελεύθερα γήπεδα , ανυπαρξία χρημάτων και άλλα πολλά ήταν αυτά που αντιμετώπισε η Επιτροπή Αγώνων.
Εκείνο όμως που μας στεναχώρησε ιδιαίτερα ήταν η απροθυμία αρκετών καθηγητών-γυμναστών που για το ένα ή άλλο λόγο δεν θέλησαν να συμπαρασταθούν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Ένας γυμνασιάρχης μάλιστα την παραμονή των αγώνων προέτρεπε τους μαθητές του να μη συμμετέχουν στους αγώνες… Η απάντηση των μαθητών του ήταν η πλήρης συμμετοχή τους σε όλα τα αθλήματα και η επιβράβευση της προσπάθειάς τους με πρώτες θέσεις.
Τραγικότερο όλων όμως ήταν η «απαγόρευση» συμμετοχής μαθητών που ως μέλη τοπικών αθλητικών συλλόγων τους «απαγορεύτηκε» να συμμετέχουν στο τουρνουά με το πρόσχημα τραυματισμών. Ο σκοπός του τουρνουά ήταν η γνωριμία και η συναναστροφή των μαθητών των σχολείων του νέου Δήμου μας ,η ευγενής άμιλλα αλλά και το μήνυμα ότι είμαστε πια όλοι μαζί. Τα παιδιά των σχολείων και των συλλόγων είναι τα ίδια, για τα ίδια παιδιά γίνονται όλες οι προσπάθειες και φυσικά όλα τους είναι παιδιά μας. Η αντίθεση που παρουσιάστηκε από κάποιους συλλόγους σίγουρα ήταν αδικαιολόγητη και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τις διοικήσεις των σωματείων.
Η διάθεση των συλλόγων γονέων είναι να διοργανωθούν και την επόμενη χρονιά τουρνουά στα σχολεία μας και σίγουρα θέλουμε και τους αθλητικούς συλλόγους μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα