Διευκρινήσεις (και αποκαλύψεις) από τον Χρ. Γεροβασιλείου

Λάβαμε τις παρακάτω επισημάνσεις – διευκρινήσεις από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Επανομής κ. Χρήστο Γεροβασιλείου, σχετικά με την επιστολή που απέστειλε στο δήμαρχο Επανομής και τους δημοτικούς συμβούλους:
_______________________________________________________

Πρόθεσή μου ήταν να λειτουργήσω θεσμικά και σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Στις 20-12-2010 έστειλα επιστολή προς τον Δήμαρχο Επανομής, την οποία και κοινοποίησα στους Δημοτικούς Συμβούλους, με την οποία ζητώ την ενημέρωση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τι θα παραδώσουμε ως απερχόμενη διοίκηση. Στην επιστολή μου, την οποία σας επισυνάπτω, εκφράζω ξεκάθαρα την έλλειψη ενημέρωσης, αν και ακόμα ανήκω στην διοίκηση του Δήμου.

Ωστόσο, την ίδια μέρα δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ συμβάσεις έργου μόλις 10 ημέρες πριν την παράδοση της διοίκησης. Αναρωτιέται κανείς τι εξυπηρετεί μια τέτοια ενέργεια τέτοια στιγμή. Σαφέστατα δεν ρωτήθηκα ούτε εγώ ούτε άλλοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης.

Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του ΔΣ από το καλοκαίρι , αλλά αυτό δεν κατοχυρώνει κανέναν να λειτουργεί αυτόβουλα σε άλλον χρόνο, όπου υπάρχουν νέα δεδομένα. Να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός για συμβάσεις έργου έχει γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο σε εντελώς διαφορετική από την σημερινή κατάσταση, καθώς τότε δεν είχαμε «Καλλικράτη».

Ενέργειες τέτοιες με κάνουν να δημοσιεύσω την επιστολή , αν και δεν ήταν κρυφή όταν την έχουν 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι, σε μια προσπάθεια οι έννοιες «διαφάνεια», «εντιμότητα» να αποκτήσουν την πραγματική τους σημασία που είναι σίγουρα διάφορη από αυτήν που αποδίδουν κάποιοι καρεκλοκένταυροι αιρετοί, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τον Δήμο σε παραμάγαζο προσωπικών πολιτικών και πρακτικών προσωπικών επιλογών και ίσως συμφερόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα