Διευθέτηση ρεμάτων στους Ν. Επιβάτες

Τη διευθέτηση του ρέματος «Τσιτσάνη» στους Νέους Επιβάτες ως έργο πρώτης προτεραιότητας ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής.

Ο κ. Αλεξανδρής μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε εμφαντικά πως «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρων στην περιοχή σε περίπτωση που δεν ενταχθούν άμεσα στο ΕΣΠΑ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα με τη διευθέτηση του ρέματος «Τσιτσάνη», που βρίσκεται στους Νέους Επιβάτες να χρήζει της άμεσης αποκατάστασής του».
«Μέχρι τώρα, συνέχισε ο κ. Αλεξανδρής, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ρέματος της οδού Δαιδάλου στην Αγία Τριάδα (545.000€), ενώ σήμερα υλοποιείται η κατασκευή του ρέματος της Περαίας (2.552.000€), το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Παράλληλα, έχει προγραμματισθεί η ολοκλήρωση των μελετών (462.000€) στα υπόλοιπα πέντε ρέματα και στη συνέχεια η υλοποίηση της κατασκευής των».
Ο Δήμος Θερμαϊκού χαρακτηρίζεται ως μία από τις δέκα πιο επικίνδυνες περιοχές στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση κακών καιρικών φαινομένων και δη βροχοπτώσεων, σύμφωνα με τους υπεύθυνους πολιτικούς μηχανικούς του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
«Γι’ αυτό το λόγο, κατέληξε ο Δήμαρχος, ζητούμε την αρωγή και στήριξη της Πολιτείας σε μια περιοχή με αλματώδη ανάπτυξη, που ξαναβρίσκει την αίγλη των παλιών ετών, αφού, εκτός του ότι επιλέγεται ως τόπος πρώτης κατοικίας, αποτελεί και τον κοντινότερο τουριστικό προορισμό των κατοίκων του Νομού μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα