Διανέμεται από Παρασκευή κανονικά το πετρέλαιο θέρμανσης

Κανονικά αρχίζει από Παρασκευή η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, επεσήμανε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ.
«Σ’ αυτή τη φάση μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά.
Χαρακτήρισε ακόμη σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει δέσμευση των εμπόρων υγρών καυσίμων για πώληση του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,67 ευρώ ανά λίτρο και σημείωσε ότι αυτή η αύξηση του πετρελαίου βασίζεται στις σημερινές τιμές πετρελαίου – στην παγκόσμια αγορά υπάρχει διεθνώς αύξησή του -και στην αύξηση του ΦΠΑ.
«Αυτό που έχουμε να κάνουμε, επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατό τα εισοδήματα του πολίτη, είναι να μπορούμε να δεσμεύουμε ότι θα υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή, ότι δεν θα υπάρχει αισχροκέρδεια. Κι αυτό γίνεται με τους απανωτούς και διασταυρούμενους ελέγχους», υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα