Διαδημοτική επιτροπή Χορτιάτη, Πανοράματος και Πυλαίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της διαδημοτικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων των δήμων Χορτιάτη, Πανοράματος και Πυλαίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου Χορτιάτη Μιχάλη Γεράνη, ώστε να καθίσουν όλοι μαζί και να συζητήσουν για τις ανάγκες και τις προοπτικές του ενιαίου πλέον δήμου που δημιουργείται στα ανατολικά της πόλης.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Χορτιάτη τόνισε ότι πήρε την πρωτοβουλία αυτή, να καλέσει δηλαδή με τον πλέον θεσμικό τρόπο εκπροσώπους όλων των παρατάξεων από τους τρεις δήμους, που συνενώνονται, «ώστε να καθίσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε τόσο τις ανάγκες και τις προοπτικές του ενιαίου πλέον δήμου που δημιουργείται, κυρίως όμως τις επιμέρους προτεραιότητες που θεωρούμε ότι δεν μπορούν να μείνουν πίσω σε κάθε δήμο».

Ο κ. Γεράνης τόνισε επίσης ότι κάθε νέο εγχείρημα έχει πλεονεκτήματα και εμπόδια. «Βασική μας προτεραιότητα είναι, οι διαδικασίες της διαδημοτικής Επιτροπής, να δημιουργήσουν μία παρακαταθήκη για το νέο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη», είπε και συμπλήρωσε: «Ουσιαστικά, επιδιώκουμε, τα πορίσματα να αποτελέσουν την περιουσία του νέου δήμου, όχι δημοτικών παρατάξεων ή ξεχωριστών προσώπων. Είναι σημαντικό μέσα από τη διαδικασία να υπηρετήσουμε αυτόν τον σκοπό».

Στη συνεδρίαση της διαδημοτικής επιτροπής παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Πυλαίας και Πανοράματος, Β. Καρτάλης και Ι. Καϊτετζίδης αντίστοιχα καθώς επίσης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των δύο αυτών δήμων, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του δημάρχου Χορτιάτη. Μάλιστα, έπειτα από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, η επόμενη συνεδρίαση της διαδημοτικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Πανοράματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα