Δημόσια συζήτηση της «Δημοκρατικής Ενότητας» Θέρμης

Με τη συγκέντρωση – συζήτηση στην Καρδία, (στο Πνευματικό κέντρο της Εκκλησίας) συνεχίζεται σήμερα στις 7 μ.μ. η διαβούλευση για τις προγραμματικές προτάσεις της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».

Σημειώνεται ότι η δημοτική παράταξη συζητά με τους πολίτες και των 17 οικισμών του νέου δήμου Θέρμης το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξης, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις επιτροπές της. Οι προτάσεις και οι απόψεις των πολιτών θα αξιολογηθούν προκειμένου να διατυπωθεί το τελικό πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο και θα τεθεί στην κρίση των πολιτών στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα διαβούλευσης περιλαμβάνει τις συγκεντρώσεις:
Πλαγιάρι Πέμπτη 30/9 19:00 Πολιτιστικό σύλλογο
Τρίλοφος Παρασκευή 1/10 19:00 Αίθουσα Γυμνάσιου
Αγ. Παρασκευή Κυριακή 3/10 11:00 Κεντρική πλατεία
Τριάδι Τρίτη 5/10 19:00 Δημοτικό Σχολείο
Ν. Ραιδεστό Πέμπτη 7/10 19:00 Κέντρο Πολιτισμού
Ν. Ρύσιο Σάββατο 9/10 19:00 Κέντρο Πολιτισμού
Ταγαράδες Κυριακή 10/10 11:00 Κέντρο Πολιτισμού

Συζήτηση με τους πολίτες της Περιστεράς
Την ανάγκη για ανάπτυξη του ορεινού όγκου με την ανάδειξη του οικισμού της Περιστεράς σε χώρο τουριστικού προορισμού σε συνάρτηση και με το γειτονικό οικισμό του Λιβαδίου επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος στην ανοιχτή συζήτηση των προγραμματικών θέσεων της παράταξης που πραγματοποιήθηκε χθες στον οικισμό.
Σημείωσε ότι ο οικισμός είναι πλούσιος σε νερά και το στοιχείο αυτό θα αξιοποιηθεί μετά από μελέτη για την ανάδειξη της περιοχής.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στη διοικητική μεταρρύθμιση και τα νέα δεδομένα λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τόνισε με έμφαση ότι η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι μία κινηματική παράταξη που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι πρόθεση της παράταξης είναι να «αναπτυχθεί ισόρροπα» όλος ο νέος δήμος και σημείωσε ότι θα αποκεντρωθούν σ’ όλους τους οικισμούς οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από τα νομικά πρόσωπα του δήμου, όπως το Κ.Α.Π.Η., το Πολιτιστικό Κέντρο και το Δημοτικό Ωδείο.
Για το ζήτημα του κόμβου της οδού που συνδέει τον οικισμό με την εθνικό Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου τόνισε ότι είναι ένα έργο που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Ανέφερε ότι, ήδη, έχει γίνει πρόταση από το δήμο Βασιλικών για την κατασκευή του έργου και τόνισε ότι αν δεν υλοποιηθεί το έργο ο δήμος Θέρμης δεσμεύεται ότι θα το κατασκευάσει άμεσα
Επανέλαβε τη δέσμευση του ότι θα ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι εντός των οικισμών, θα χαλικοστρωθούν και θα συντηρηθούν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι για να υποστηριχθούν στο έργο τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Για το ζήτημα της αστικής συγκοινωνίας ανέφερε ότι ο νέος δήμος θα ασκήσει πίεση στον Ο.Α.Σ.Θ. για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης, η οποία σήμερα είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Ανέφερε επίσης ότι αν αυτό δεν γίνει εφικτό θα εξεταστεί η δυνατότητα της επέκτασης της δημοτικής συγκοινωνίας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στο πρόβλημα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα όλων των οικισμών του δήμου Βασιλικών. Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα για να επιλυθεί πρέπει πρώτα να κατασκευαστεί ο νέος βιολογικός σταθμός της Θέρμης.
Εξήγγειλε, επίσης, την ίδρυση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στα Βασιλικά, το οποίο θα στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να συνδράμουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στη δουλειά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα