Δεύτερος αλλά κερδισμένος!

Ο κ. Μάρκος Μπόλαρης στο ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζεται ως ηττημένος. Μπορεί να ήρθε δεύτερος αλλά ουσιαστικά θεωρείται κερδισμένος και μαζί μ’ αυτόν πολλοί απ΄ το ΠΑΣΟΚ αισθάνονται δικαιωμένοι, αφού κατάφερε να αντιπαρατεθεί έναν «άπαιχτο» νομάρχη. Θεωρείται από πολλούς άθλος που τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής μόνο μέσα σε δυο μήνες.

Αν η επιλογή του κ. Μπόλαρη είχε γίνει νωρίτερα, σήμερα η Περιφέρεια δεν θα ήταν στα χέρια του Ψωμιάδη. Αυτή την εκτίμηση έχουν σοβαροί αναλυτές εκλογικών αποτελεσμάτων.
Η υπόθεση όμως έχει και παρασκήνιο. Οι ψίθυροι που τελικά έγιναν κραυγές έχουν φθάσει μέχρι την Ιπποκράτους, που πλέον έχει βάσιμες πληροφορίες για «πράσινους» υποψηφίους δημάρχους που υποστήριξαν κάτω από το τραπέζι τον κ. Ψωμιάδη.
Είναι γεγονός ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όχι μόνον ήταν «χαλαρά» απέναντι στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπόλαρη αλλά και επεδίωκαν να παρευρεθούν σε πολιτικές εκδηλώσεις του κ. Ψωμιάδη.
Μάλιστα δε, αισθανόταν τόσο υποχρεωμένοι στο σύστημα Ψωμιάδη που διοργάνωσαν συγκεντρώσεις όπου μίλησε ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης.
Από την άλλη η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του Ν. Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από πιέσεις βουλευτών και παραγόντων του ΠΑΣΟΚ ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες.
Παράδειγμα ο γραμματέας της Β’ Νομαρχιακής Υπαίθρου του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης, που χωρίς να διαθέτει κανένα ουσιαστικό προσόν απαιτούσε να επιλεγεί για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Κατάφερε με δηλώσεις του να κάνει «φασαρία» και να τραυματίσει τη διαδικασία στελέχωσης του ψηφοδελτίου. Φυσικά το κέρδος το είχε ο ίδιος, αφού ακούστηκε το όνομά του προεκλογικά. Και μιας και μιλάμε για ευθύνες μέσα στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας πει ο Κουκουλεκίδης τι έκανε η Νομαρχιακή Υπαίθρου για να μη χαθούν σχεδόν όλοι οι δήμοι στη Β’ Περιφέρεια;
Αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση της υποψηφιότητας Μαυρομάτη. Παρόλο που βουλευτές και στελέχη ήταν γνώστες ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έμπαζε από παντού, στήριζαν την επιλογή αυτή διασπώντας την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Θερμαϊκού.
Φυσικά για όλα αυτά οι αποφάσεις είχαν παρθεί πολύ νωρίτερα, όπως είναι γνωστό, σε συνάντηση στην Επανομή τον περασμένο Φλεβάρη, στην οποία μετείχαν οι κύριοι Βενιζέλος, Γερανίδης, Παπαδόπουλος Θ., Γκουστίλης Θ. , Μαυρομάτης Γ., Τσολάκης Α. και άλλοι. Εκεί λοιπόν, όπως φαίνεται τώρα, είχαν μοιραστεί οι ρόλοι και έπρεπε να υλοποιηθούν με κάθε τίμημα

.                                                                                                                        Ε. Κύρκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα