Δεν είμαστε φτωχή χώρα, αλλά έχουμε φτωχό και με μεγάλα προβλήματα κράτος

Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα. Είμαστε μια χώρα σχετικά πλούσια, από τις 25-30 πιο πλούσιες στον πλανήτη μας. Έχουμε και ομορφιά, και περιβάλλον, και πλούτο, και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ωστόσο, έχουμε ένα κράτος φτωχό και όχι μόνο, ένα κράτος με πολλά διαρθρωτικά προβλήματα.
Γιατί είναι φτωχό και προβληματικό το κράτος;

Δεν έχει επενδύσει ποτέ σοβαρά στην παιδεία. Σήμερα, η ελληνική οικογένεια, ο Έλληνας, πληρώνει για τις σπουδές του παιδιού από την τσέπη του, περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο.
Δεν έχει επενδύσει ποτέ στην υγεία. Για την υγεία του, ο Έλληνας ασθενής πληρώνει από την τσέπη του, επίσης περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο.
Επίσης δεν υπάρχει ορθολογιστική πολιτική στις συντάξεις. Για κάποιους λίγους οι συντάξεις είναι υπερβολικά μεγάλες και για τους πολλούς είναι τόσο χαμηλές, ώστε να μην μπορούν πολλές φορές να βγάλουν το μήνα.
Γιατί είναι φτωχό το κράτος, πού πήγαν τα χρήματα;
Πρώτα απ’ όλα, φταίει η διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού. Τι γινόταν τόσα χρόνια με τα λεφτά του Ελληνικού λαού; Υπήρχε μια πρακτική, να διορίζεται στο Δημόσιο κάθε φίλος, κάθε κολλητός και κάθε ψηφοφόρος.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενισχυθεί το ΑΣΕΠ, για την αξιοκρατική επιλογή των στελεχών του Δημοσίου πράγμα το οποίο ευτυχώς άρχισε να εφαρμόζεται.
Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα του Ελληνικού λαού, πήγαιναν σε προμήθειες, έργα, διαφημίσεις, σε διάφορες εταιρείες, συμβουλευτικές και όλα γίνονταν μέσα από ένα καθεστώς αδιαφάνειας. Κάτω από το βάρος των πελατειακών σχέσεων, των πιέσεων από ισχυρούς, και της διαφθοράς σε όλη την κλίμακα του Δημοσίου, είχαμε τεράστια εκροή χρημάτων του Ελληνικού λαού.
Στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι η διαφάνεια, η μηχανοργάνωση του Δημοσίου, είναι οι αποφάσεις που, πολύ σύντομα, με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα έρθουν στη Βουλή, ώστε όλες οι υπογραφές των ιθυνόντων, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι την κεντρική Κυβέρνηση, να βρίσκονται στο διαδίκτυο, ως ένα πρώτο, αλλά επαναστατικό μέτρο, για να μπορούν να ελέγχονται οι δαπάνες και να ξέρει ο Ελληνικός λαός πού πάνε τα χρήματά του.
Ένας άλλος βασικός λόγος, για τον οποίο σήμερα το κράτος είναι φτωχό, είναι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Θέλουμε συντάξεις, θέλουμε παιδεία, θέλουμε δημόσια υγεία, θέλουμε δημόσιες επενδύσεις, αλλά από την άλλη μεριά, αν ο καθένας νομίζει ότι αυτά μπορούμε να τα έχουμε και να μπορεί παράλληλα να φοροδιαφεύγει και να εισφοροδιαφεύγει, σίγουρα με αυτά τα δύο, στην εξίσωση, δεν βγαίνει αποτέλεσμα.
Θα μπορούσε να πει κανείς, μάλιστα, ότι αν για ένα ή δύο χρόνια πληρώναμε κανονικά τους φόρους, θα μπορούσαμε όχι μόνο να έχουμε εύρωστα Ταμεία, όχι μόνο να αναπληρώσουμε χαμένους μισθούς και συντάξεις, αλλά ακόμα και να μειώσουμε τους επίσημους φόρους και τις εισφορές και να έχουμε ένα βιώσιμο σύστημα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας τονίζει σε κάθε ευκαιρία, σε εξωτερικό και εσωτερικό: «Είμαστε στο σωστό δρόμο. Σε μια πορεία αλλαγών, με σχέδιο, πρόγραμμα, σιγουριά, αξιοπιστία. Αστείες οι φήμες για χρεοκοπία της χώρας – υπονομεύουν τις θυσίες του Ελληνικού λαού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα