Δίωξη κατά της πρώην Πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ

Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλία Κουσκουβέλη, τριών αντιπρυτάνεων, μιας διοικητικής υπαλλήλου και δύο φοιτητών ζητά ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Πανάρετος. Τους κατηγορεί ότι, σύμφωνα με πόρισμα του γενικού επιθεωρητή διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, είχαν προσλάβει καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο με συμβάσεις που δεν ήταν σύννομες.

Στο σχετικό έγγραφό του προς το νυν πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Γιάννη Χατζηδημητρίου, ο κ. Πανάρετος ζητεί να προβεί στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης η οποία βασίζεται στην έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε ως αντικείμενο τη διερεύνηση καταγγελιών για μη σύννομη ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας και μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο ζητείται η άσκηση πειθαρχικής δίωξης, «σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην Έκθεση:
– κατά των μελών του Πρυτανικού Συμβουλίου και ειδικότερα κατά 1) του τέως πρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη, 2) του τέως αντιπρύτανη Στυλιανού Κατρανίδη, 3) του τέως αντιπρύτανη Αθανασίου Νούλα, 4) του τέως αντιπρύτανη Δημητρίου Σουμπενιώτη, 5) της εκτελούσας καθήκοντα Προϊσταμένου Γραμματείας Αγγελικής Πασχαλούδη ‐ Καλτσά, 6) των εκπροσώπων των Φοιτητών Δημητρίου Αγγελάκη και Βασιλείου Γεωργιάδη επειδή προέβησαν: 1. στη σύναψη σύμβασης παρά τα οριζόμενα στο άρ. 3 του ν. 2522/1997 και στη μη άμεση συμμόρφωση στην υπ΄ αριθμ. 571/2008 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας, 2. στη λήψη της υπ΄ αριθμ. 3/24‐9‐2009 απόφασης με ανεπαρκή αιτιολόγηση, 3. στην ανάθεση μηνιαίων συμβάσεων με οικονομικό αντικείμενο που ήταν υπό αίρεση κατόπιν άσκησης ένδικων μέσων που δεν είχαν τελεσφορήσει και, πρόσθετα
– κατά του αντιπρύτανη Δημητρίου Σουμπενιώτη, διότι εξέδωσε και υπέγραψε τις βεβαιώσεις καλής τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της αναδόχου αναρμοδίως, κατά τα αναφερόμενα στην παράγραφο 10 του κεφαλαίου «συμπεράσματα» (η υπ΄ αριθμ.260/2010 έκθεση ελέγχου)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα