Δήμος Θερμαϊκού: Τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας

Η ένταση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πρώτης –τύποις δεύτερης, καθώς η πρώτη αφορούσε τις δημαιρεσίες- συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού. Και όπως όλα δείχνουν, τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε κόντρες και έντονους διαξιφισμούς, εκτός κι αν τα πράγματα… ξεθυμάνουν στην πορεία.

Το… πολεμικό κλίμα ήταν έκδηλο από την αρχή, με τον Γ. Μαυρομάτη, να βάλει κατά της διοίκησης του δήμου και του πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κυριάκο Στεφανίδη για το ότι δεν υπάρχει ακόμη κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. Ο κ. Στεφανίδης αντέτεινε ότι είναι ακόμη η αρχή και πως περιμένουν να εκδοθεί ο κανονισμός λειτουργίας των Καλλικράτειων δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών. Με τον Κ. Στεφανίδη συμφώνησε και ο πρώην δήμαρχος Επανομής Απ. Οικονομίδης.
Ο κ. Μαυρομάτης έθεσε πολλά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης (νεκροταφεία Περαίας, μόλυνση του περιβάλλοντος κ.ά.). Κατηγόρησε επίσης τον δήμαρχο Θερμαϊκού ότι κάνει συγκέντρωση και όχι αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, ενώ μίλησε ακόμη και για την ανάγκη γραμματειακής υποστήριξης στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
Ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, με αφορμή την ένσταση Μαυρομάτη για τα «βαριά ψηφοδέλτια» στις πρόσφατες εκλογές, πέρασε στην αντεπίθεση, συνεπικουρούμενος, ουσιαστικά, και από τον Γρ. Παραδείση που είπε δεικτικά ότι «κάποιοι εδώ ήρθαν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις του ακροατηρίου».

Αποχέτευση Επανομής
Στη συνεδρίαση τέθηκε από τον κ. Μπαλασά το θέμα της αποχέτευσης στην Επανομή, καθώς ο εργολάβος μετά τις εκλογές εγκατέλειψε το έργο, με την πόλη να παρουσιάζει πλέον την εικόνα βομβαρδισμένης περιοχής. Όπως ανακοινώθηκε, Γ. Αλεξανδρής και Απ. Οικονομίδης θα κατέβουν για το θέμα στην Αθήνα, ώστε να διαπραγματευτούν με το υπουργείο Οικονομικών τη συνέχιση της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του έργου.

Απολύσεις υπαλλήλων
Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Ντίνα Μώραλη, έθεσε το θέμα ορισμένων υπαλλήλων του πρώην δήμου Επανομής που αντί να μονιμοποιηθούν, απολύθηκαν, καθώς και υπαλλήλων του πρώην δήμου Μηχανιώνας που βρίσκονται στον αέρα αν και έχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους. Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Κώστας Κούτουκας απάντησε ότι ενώ στο δήμο Θερμαϊκού το θέμα των υπαλλήλων έκλεισε συνολικά, στο δήμο Μηχανιώνας έκλεινε για έναν-έναν υπάλληλο και με βάση τις πολιτικές προτιμήσεις του καθενός. Ο Κ. Κούτουκας επιτέθηκε κατά του Γ. Μαυρομάτη για τον οποίο είπε ότι είχε «βαφτίσει» όλους τους υπαλλήλους εργολάβους.

Επιστροφή δημοτικών τελών
Επίσης αποφασίστηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης, η επιστροφή χρημάτων στους καταστηματάρχες της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της ΑγίαςΤριάδας που είχαν πληρώσει δημοτικά τέλη προς 28 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ ο δήμος ήδη είχε προβεί σε μείωση τελών στα 15 ευρώ.

Δίμηνες για εργάτες
Επίσης αποφασίστηκε η κατανομή ποσού στους σχολικούς τροχονόμους, για την πρόσληψη 40 εργατών με δίμηνες συμβάσεις, για τη διάθεση χώρου στέγασης της ανώνυμη εταιρείας του δήμου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα