Γιορτή Σταφυλιού, Τσίπουρου και Κρασιού στο Κάτω Σχολάρι

Η «Γιορτή Σταφυλιού, Τσίπουρου και Κρασιού», ξεκίνησε στο Κάτω Σχολάρι, με στόχο την προβολή των εξαιρετικών τοπικών αμπελουργικών προϊόντων, ενώ τα τελευταία χρόνια πλαισιώνεται από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2010 και στο πλαίσιο τους θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα (παιδικό και ενηλίκων) του Δήμου Μίκρας, που λειτουργούν στο Κάτω Σχολάρι, καθώς και μουσική παράσταση από τη Χορωδία Μικρασιατών Κάτω Σχολαρίου. Παράλληλα, κάτοικοι και επισκέπτες που θα παραβρεθούν στην περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στις λαϊκές βραδιές με το σχήμα «Παλιοί Διαβάτες» (με την ευγενική χορηγία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού) και με το μουσικό σχήμα «Λαϊκό Σταυροδρόμι».

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων, θα λειτουργήσει Έκθεση Σταφυλιού, στην οποία θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα που προέρχονται από τα αμπέλια της περιοχής.
Η «Γιορτή Σταφυλιού, Τσίπουρου και Κρασιού», διοργανώνεται από το Δήμο Μίκρας, τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Μ. (Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού Μίκρας) και σε συνεργασία με τους φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Σχολαρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της «Γιορτής Σταφυλιού, Τσίπουρου και Κρασιού», έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
20.30 Προσέλευση επισήμων
21.00 Αγιασμός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημο.
21.15 Χαιρετισμοί από:
Πρόεδρο Τ.Σ. Κ. Σχολαρίου Αριστείδη Χαβιανίδη
Δήμαρχο Μίκρας Θεόδωρο Γκουστίλη
21.30 Κήρυξη έναρξης λειτουργίας Έκθεσης Σταφυλιού
22.00 Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα (παιδικό & ενηλίκων) Δήμου Μίκρας Δ.Δ. Κ. Σχολαρίου
22.30 Λαϊκή βραδιά με το μουσικό σχήμα «Παλιοί διαβάτες» (ευγενική χορηγία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού)

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
21.30 Μουσική παράσταση από τη χορωδία Μικρασιατών Κ.Σχολαρίου
22.30 Λαϊκή βραδιά με το μουσικό σχήμα «Λαϊκό Σταυροδρόμι»

Από τις 10.00 π.μ. έως και τη 13.00 μ.μ. θα λειτουργήσει η Έκθεση Σταφυλιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα