Γιατί με τον Χρήστο Γιαννούλη


Μετά από διαδρομή πέντε χρόνων στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού και την επιτυχημένη θέλω να πιστεύω δράση της δημοτικής παράταξης “Συμπολιτεία Θερμαϊκού” της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, και η οποία,  παρά τις μικρές της δυνάμεις είχε καταστεί η μόνη αντιπολιτευτική φωνή, είχα αποφασίσει να αποσυρθώ από την τοπική αυτοδιοίκηση. Λίγο η ηλικία, λίγο η ιστορική έρευνα και συγγραφή των βιβλίων που έχω στα σκαριά και που απαιτούν πολύ χρόνο, με είχαν οδηγήσει στην απόφαση μου.
Τις τελευταίες όμως ημέρες, ανατράπηκε αυτό, μετά την τιμητική (και πιεστική θα έλεγα) πρόταση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Γιαννούλη να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο τιου συνδυασμού του “Κοιτάμε Μπροστά” και να καταθέσω και τη δική μου μικρή συμβολή στις επικείμενες εκλογές.

Δύο πράγματα έγειραν στην πλάστιγγα και με οδήγησαν στην απόφαση αυτή:
-Το ένα, έχει να κάνει με την προσωπικότητα του συναδέλφου μου Χρήστου Γιαννούλη. Τον υποψήφιο σήμερα Περιφερειάρχη, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία, να παρακολουθήσω τη λαμπρή του πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Και κυρίως να διαπιστώσω το ήθος, την αξιοπρέπεια, τη συνέπεια, την ακεραιότητα χαρακτήρα και τη ντομπροσύνη που τον διακρίνουν.
-Το άλλο, έχει σχέση με τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αυτή την πενταετία. Που θεωρώ ότι την χαρακτηρίζουν τέσσερα ‘Αλφα: Αναποτελεσματικότητα, Αδιαφάνεια, Αλαζονία, Αποτυχία. Πασπαλισμένα αυτά με μπόλικη δόση δημοσιοσχετίστικης αυτοπροβολής και οικειοποίησης του έργου άλλων. Τις επόμενες ημέρες, σε εκτενέστερο σημείωμα, θα μπορέσω να αναφέρω τη στάση της διοίκησης Τζιτζικώστα απέναντι στα τεράστια συσσωρευμένα προβλήματα δικής της αρμοδιότητας του Δήμου Θερμαϊκού.
Για τους δύο αυτούς λόγους και για χιλιάδες ακόμη, οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να διαλέξουν στις 26 Μαίου 2019 αν θέλουν να συνεχιστεί η στασιμότητα, αν εξακολουθήσουν να ανέχονται μία διοίκηση η οποία απλώς βλέπει τις ευκαιρίες να περνούν σαν χαμένα τρένα από μπροστά της, ή αν με την ψήφο τους, με την ανάδειξη του Χρήστου Γιαννούλη στη διοίκηση της Περιφέρειας, φέρουν την αλλαγή και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει ο ευλογημένος αυτός τόπος.
                Σπύρος Κουζινόπουλος
                Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
                Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού                   
                          τ. Γενικός Διευθυντής Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα