ΒΕΘ: Όχι στην αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών

Την αντίθεση του, στο ενδεχόμενο αναβολής των επιμελητηριακών εκλογών που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για την άνοιξη, δηλώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με επιστολή του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Δυστυχώς, η μετάθεση των εκλογών, οκτώ μήνες μετά…
την προβλεπόμενη ημερομηνία, προκαλεί δυσλειτουργία στα Επιμελητήρια, που αποτελούν σύμβουλο της πολιτείας αλλά και τον συνδετικό κρίκο με τον επιχειρηματικό κόσμο που αυτή την περίοδο, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, πλήττεται έντονα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Η αναβολή των εκλογών, για την οποία το ΒΕΘ δηλώνει κάθετα αντίθετο, απαξιώνει το ρόλο του Επιμελητηρίου. Είναι προφανές ότι μία μικρή μερίδα προέδρων Επιμελητηρίων επιζητούν την αναβολή των εκλογών στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν προσωπικές σκοπιμότητες και όχι για να προάγουν ένα θεσμό δεκαετιών» αναφέρεται στην επιστολή.
«Σας καλούμε λοιπόν, προκειμένου να θωρακίσετε το θεσμό των Επιμελητηρίων, να υλοποιήσετε την υπογεγραμμένη υπουργική απόφαση για τη διενέργεια αρχαιρεσιών στα Επιμελητήρια όλης της χώρας, τον Απρίλιο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα Επιμελητήρια βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύσταση των προβλεπόμενων εκλογικών επιτροπών. Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας και ευελπιστούμε στην αποδοχή του αιτήματός μας, το οποίο αποτελεί αίτημα της πλειονότητας των Επιμελητηρίων, που επιθυμούν να παραμείνουν αρωγοί της πολιτείας και όχι απλοί παρατηρητές των εξελίξεων» καταλήγει η επιστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα