Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες

Την Τρίτη το πρωί θα απολογηθούν στον 31ο Τακτικό Ανακριτή, οι έξι συλληφθέντες, εις βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα. Συγκεκριμένα, εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται για ποια πρόκεται), διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι έξι

αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ένας προς έναν κατήγγειλαν ενώπιον των δύο εισαγγελέων ότι «δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά μας. Δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας». Ωστόσο, και οι έξι, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ αύριο το πρωί οι δύο εκ των συλληφθέντων, οι, Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γεώργιος Καραγιαννίδης θα οδηγηθούν ενώπιον των Εφετών Ειδικών Ανακριτών, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο Αλέξαδρος Μητρούσιας έχει ήδη αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στη συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Κώστα Παπαδάκη «οι αστυνομικοί απαγόρευσαν στον εντολέα μου κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Πρόκειται για βάναυση κατάλυση του βαθύτερου πυρήνα των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων. Είναι αξιολύπητο ότι και εισαγγελείς συνεργούν σε αυτό. Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου προσπαθούν να παρουσιάσουν επιτυχίες και να αποτρέψουν κινητοποιήσεις δημιουργώντας ασφυχτικό κλίμα τρομοκρατίας. Καμία όμως επιτυχία δεν μπορεί να γίνει με σήμα τα δημοκρατικά δικαιώματα». Ακόμη ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι η δικογραφία δεν έχει τεθεί στην διάθεση των δικηγόρων αλλά σύμφωνα με όσα ακούει από τα ΜΜΕ μάλλον είναι «άνθρακας ο θησαυρός». Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκονται οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς από ανησυχούν για επιθέσεις από μέλη, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί. Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι Τα πλήρη στοιχεία και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα, από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γεώργιος Καραγιαννίδης, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά με πλαστή αστυνομική ταυτότητα, ο Χρήστος Πολίτης, ο οποίος συνελήφθη στα Εξάρχεια, ο Αλέξανδρος Μητρούσιας και ο Κωνσταντίνος Σακκάς, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, ο Δημήτριος Μιχαήλ που συνελήφθη στη Σητεία και η Στυλιανή Αντωνίου, η οποία συνελήφθη στην Καλλιθέα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ.
«Απογευματινές ώρες χθες, 4-12-2010, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, οι ΣΑΚΚΑΣ Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνα και της Βιργινίας, γεν. 18-10-1984 στο Μαρούσι Αττικής και ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ Αλέξανδρος του Κωνσταντίνου και της Ασπασίας, γεν. 15-5-1989 στο Μαρούσι Αττικής.
Στη συνέχεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν :
στον Πειραιά, επί της οδού Πύλης, ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Γεώργιος του Χρήστου και της Φωτεινής, γεν. 23-7-1980 στην Αθήνα
στα Εξάρχεια, επί της οδού Θεμιστοκλέους, ο ΠΟΛΙΤΗΣ Χρήστος του Βασιλείου και της Βασιλικής, γεν. 15-2-1979 στην Αθήνα
στην Καλλιθέα, επί της οδού Πλάτωνος, η ΑΝΤΩΝΙΟΥ Στυλιανή του Μιχαήλ και της Λευκοθέας, γεν. 15-9-1984 στην Αθήνα
στη Σητεία Κρήτης, ο ΜΙΧΑΗΛ Δημήτριος του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 9-12-1984 στην Αθήνα
Στην κατοχή των ΣΑΚΚΑ Κωνσταντίνου και ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ Αλέξανδρου, εντός ορειβατικού σάκου που έφεραν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) πιστόλια Glock
Ένα (1) υποπολυβόλο Scorpion
Ένα (1) υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων
Μία (1) χειροβομβίδα
Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Ένα (1) usb
Στην κατοχή του ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ Γεώργιου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Σε έρευνες που έγιναν παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών σε αποθήκη επί της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη, σε διαμέρισμα επί της οδού Πραξιτέλους 42 στον Πειραιά και σε διαμέρισμα επί της οδού Πλάτωνος 131 στην Καλλιθέα, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τρία (3) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov .
Ένα (1) υποπολυβόλο Scorpion
Πέντε ( 5 ) πιστόλια
Τρεις (3) χειροβομβίδες
Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο
Μεγάλος αριθμός φορητών και σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Πενήντα κιλά ANFO
Διακόσια γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ
Τρία (3) ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εκ των οποίων για το ένα (1) ζευγάρι έχει δηλωθεί κλοπή
Γεμιστήρες
Περούκες
Κουκούλες full face
Κινητά τηλέφωνα
Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
Από την μέχρι τώρα εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση που διενεργείται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στα παραπάνω κατασχεθέντα όπλα προκύπτει ότι αυτά δεν ταυτίζονται με προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια. Συνεχίζεται η εξέτασή τους για τυχόν ταύτισή τους με άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι έρευνες συνεχίζονται και για τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια.
Επίσης, σε κατ’ οίκον έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγρινίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov .
Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων
Ένα (1) περίστροφο Zastava
Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο
Μικρή ποσότητα κάνναβης
Γεμιστήρες
Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Μία γυναικεία περούκα
Δύο (2) κράνη μοτοσικλετών
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Δεκαεπτά (17) αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας.
Επίσης στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 3-12-2010 στο Αγρίνιο. Το ανωτέρω όχημα ήταν καλυμμένο με κουκούλα αυτοκίνητου η οποία μαζί με τα δυο (2) κράνη είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29-11-2010 από έναν από τους συλληφθέντες.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ Αλέξανδρου και ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ Γεώργιου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, κατηγορουμένων για τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, της έκρηξης από κοινού, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού και τη συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης ο συλληφθείς ΠΟΛΙΤΗΣ Χρήστος την 2-12-2010 κλήθηκε και εξετάστηκε από τον αρμόδιο Ανακριτή για εμπρηστική επίθεση, που έλαβε χώρα την 22-5-2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα